Sevilay DEMİREL

Sevilay DEMİREL

BAŞÖRTÜSÜNDEN KORKTUKLARININ ONDA BİRİ KADAR ALLAH’TAN KORKSAYDI

BAŞÖRTÜSÜNDEN KORKTUKLARININ ONDA BİRİ KADAR ALLAH’TAN KORKSAYDI

Ortaokul ve lise öğrencilerine uygulanan başörtüsü yasağı geçtiğimiz günlerde nihayet sona erdi. Aslında getirilen yönetmelik değişikliği incelendiğinde görülecek ki; ortada başörtüsü takmayı mecbur bırakan bir uygulama yok. Sadece isteyen öğrencinin başörtüsü kullanmasını engelleyen dayatmacı kuralda değişiklik yapıldı. Yani başı açık olarak okumak isteyen öğrenci yine istediği şekilde okula gidebilecek.  Zamanla da ne kadar öğrencinin başını örterek okula gideceğini ve ülkenin rejimini değiştirip değiştiremeyeceklerini hep birlikte göreceğiz.

 

Türkiye, İran olacak. Belediye otobüslerine haremlik-selamlık uygulaması getirilecek Ülkeye şeriat gelecek. Ve daha niceleri….

 

Bu sözler, özgürlük, insan hakları denildiği zaman mangalda kül bırakmayanların, ikna odalarında insanlıktan çıkanların, ayık kafayla bile saçmalamayı başaranların, seçim zamanında seçmenlerini şezlonglarından selamlayanların neredeyse hemen her seçim öncesi haykıra haykıra, ağzından köpükler saçarak söyledikleri sözlerdi.

 

Peki ne oldu? Şeriat mı geldi? İran mı olduk? Belediye otobüsleri haremlik selamlık mı oldu?   

 

Okullarda başörtüsü serbestliği getiren değişiklikte de benzer sözleri duyduk. Bazı kendini, haddini ve dinini bilmez, başörtüsü düşmanı densizler nefretlerini kustular. Laikliği savunanlar insan haklarını görmezden geldiler.

 

Çıkarılış amacı sadece yıllarca başörtülü kızlara okumak istiyorsanız başınızı açmak zorundasınız dayatmasını sona erdiren yönetmeliğe verilen tepkinin boyutu ve seviyesizliği gerçekten ürkütücü. Burada yapılan, sadece haksız, hukuksuz ve kanunsuz bir dayatmanın iptalidir.

 

Geç kalmış hak iadesine bahaneleri hazır. Neymiş efendim, 10 yaşında ki çocuk başörtüsü takmak için sağlıklı karar veremezmiş! Onları aileleri yönlendirirmiş ve zorla başörtüsü taktırılırlarmış!

 

Sanki sizler çocuklarınızı hiç mi yönlendirmiyorsunuz?  ve onlar tam bir Dilek Hanif ve kendi modalarını sokağa taşıyorlar? 

 

 

Dinini yaşamak isteyenlere karşı durmak için gösterdikleri çabanın onda birini hatta yüzde birini anlamak için gösterseler iktidar, başörtüsünden korktuklarının onda biri kadar Allah’tan korksalar evliya olacaklara,  Merve Kavakçı’yı Allah’ın emri başörtüsünü çıkarmadığı için meclisten kovarken  “çık dışarı” diye tempo tutup alkışlayanlara bugün, ancak Rahmetli Erbakan Hoca’nın “HADİ ORADAN” sözüyle cevap verilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR