Bu ilçede MHP’li MHP’liyle yarışacak

Bu ilçede MHP’li MHP’liyle yarışacak

MHP Adana Karaisalı’da mevcut Belediye Başkanı Sadettin Aslan’ın yerine Bekir Şimşek’i aday gösterdi. Aslan da, partisinden istifa edip bağımsız aday olduğunu açıkladı.

Bağımsız aday olduğu için MHP’lilerin eleştirilerine maruz kalan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan "Ülkücülüğümü sorgulatmam!" dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, seçimlere bağımsız olarak girme kararından dolayı yapılan eleştirileri cevaplayarak, “Partime, ülkücü harekete ve şu anda Cumhur İttifakına karşı bir hareketim olmaz, olamaz. Ülkücülüğümü kimseye sorgulatmam” dedi. Aslan, “Altı partiden başkanlık teklifi geldi. Ben partimden vazgeçmiş değilim. Benim bir ülkücü duruşum var. Yaşım 55 benim kesinlikle başka bir parti ile ne temasım olur ne duygu birlikteliğim olur ne de siyasi bir birlikteliğim. Benim duruşum nettir, bunu herkes de bilir.” diye konuştu.

bagimsiz.jpg

ŞARTLAR ZORLADI

İçinde bulunduğu şartların kendisini bağımsız aday olmaya zorladığını anlatan Aslan, “Ben, Milliyetçi Hareket Partiliyim ama şartlar beni bağımsız aday olmaya zorladı. Ben Partimle kesinlikle polemiğe girmek istemiyorum. Fakat 30 milyon lira talebimizle alakalı yazıldı çizildi ben iddialar yanıt vermek istiyorum. İller bankası ile görüşüldü. 30 milyon lira uzun vadeli kredi alabileceğimizi öğrendik. Bizim bu talebimiz ilçemize hizmet amaçlıydı. Ben, İl Başkanı Yusuf Kanlı’ya danışmak istedim o da; AK Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı ile görüştüklerini, seçim öncesi kredi kullanmayı uygun bulmadıklarını söylediler bu konuşmalar olduğunda ben aday adayıydım. Ki bu konuşma da sohbet ortamında gerçekleşti. Ben de ‘Tamam’ dedim. 30 Milyonu alıp da cebimize koyacak halimiz yok, biz ilçemize hizmet amacı güderek bu talepte bulunduk. Fakat daha sonra bağımsız aday olunca vay senin gözünün üzerinde kaşın var hesabına döndü.” şeklinde konuştu.

baskan.jpg

"BABAM PARTİ KURUCUSU"

Babasının parti kurucuları arasında bulunduğunu vurgulayan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, “Ben babamdan Milliyetçi Hareket Partiliyim. Kanunen bağımsız aday olabilmek için istifa etmek zorundayım ama ben gönülden, özümle, duygu düşüncelerimle Ülkücü Hareket mensubuyum. Kimse benim Ülkücülüğümü sorgulayamaz. Benim babam 1969 parti kurucularındandır. Babamın okuma yazması zayıftı; biz ilkokula giderken kendisine okumamız için bize gazeteler getirirdi. Babama köşe yazılarını okurduk. Ondan ötürüdür ki milli bilincimiz de arttı. Ülkücülüğün terazisi yoktur. Yapmış olduğum 10 yıllık belediye başkanlığı görevimde, 6 yıllık ilçe başkanlığı görevimde ve 4 yıllık ülkü ocağı başkanlığı görevimde ülkücü harekete zarar getirecek hiçbir şey yapmadım. Sürekli Ülkücü hareketin ve liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde devam ettim. Altını çiziyorum partime hiçbir şekilde yalanım yanlışım olmadı.” ifadesini kullandı.

"KAZANACAĞIMA İNANIYORUM"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Hüseyin Sözlü’nün görevden alınıp disiplin kuruluna sevk edilmesini yorumlayan Aslan, “Bu soruların muhatabı MHP Adana İl başkanlığıdır. Başkanı demiyorum bakın, başkanlığıdır diyorum. 3 ilçenin kapatılmasını da bu şekilde. ‘Bağımsız adaylar kazanamaz’ algısı var. Biliyoruz ki kazanabilirler ki bunun tarihte de çok örneği var. Benim kazanacağımıza inancım tam tereddüttüm yoktur. Doğduğumdan beri beraber büyüdüğüm hemşehrilerime güveniyorum. Onların da bana güvendiğine inanıyorum. Bizim insanımız; Torosların mert, yiğit insanlarıdır. Her şeyin de en iyisine layıktırlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.