Cansuyu Derneği depremzedelere yardım çalışmalarına devam ediyor

Cansuyu Derneği depremzedelere yardım çalışmalarına devam ediyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İran’da meydana gelen Van ilimizi de etkileyen depremin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Merkez üssü İran’ın Hoy şehri olan, Van ilimizi etkileyen depremin ardından birçok bina yıkıldı. 5,9 büyüklüğünde gerçekleşen depremde bir taraftan arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan bölgedeki acil yardımlar sürüyor.
Depremzede vatandaşların yaraları sarmak üzere kriz masası oluşturan Cansuyu Derneği, AFAD ve Başkale Kaymakamlığı ile işbirliği halinde deprem alanındaki acil ihtiyaçları tespit ederek ekiplerini araziye gönderdi. Cansuyu Van ve Muş Temsilcilikleri enkaz alanında yerlerini alırken, Cansuyu Kriz Masası tarafından koordine edilen diğer temsilciliklerde seferberlik ilan etti. 
Acil ihtiyaç olarak battaniye, mont, gıda, yatak, kıyafet yardımlarında bulunan Cansuyu, bir diğer ihtiyaç malzemesi olan tüplü ısıtıcıları tedarik ederek mağdur vatandaşların olduğu alanlara gönderdi. Depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Cansuyu ekipleri, olayların yaşandığı ilk andan itibaren vatandaşların yanında yer aldı.

van-2.jpg

Meydana gelen deprem sonrası milletimize baş sağlığı dileyen Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kriz Masası Başkanı Murtaza Özkanlı: “İran'ın Hoy şehrinde, Türkiye sınırına yakın bir bölgede saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Maalesef deprem sonrası enkaz altında kalıp vefat eden kardeşlerimiz var. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.” dedi. 
Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren çalışmaların başladığı belirten Özkanlı: “ Olayın olduğu ilk saatlerden itibaren ekiplerimiz arazide tespitlerini yaptılar. Genel merkezimizde kriz masasını topladık, bölgedeki yardımlarımız için AFAD ve Başkale Kaymakamı ile istişarelerde bulunduk. Cansuyu Derneği olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden gelen gayretle çalışacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.