Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Gagavuzya'da Altındağ imzası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Gagavuzya'da Altındağ imzası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagavuzya'da Altındağ Belediyesi tarafından onarılan Kültür Evi’nin açılışını yaptı. Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi, Gagavuzya'ya bir kültür merkezi, bir huzurevi inşa etti. Yaşlılar merkezini de restore etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Komrat’ta coşkuyla karşılandı.

Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '16 yıldır başbakanlık ve cumhurbaşkanlığım döneminde bir hasretim vardı. Gagavuz Özerk yeri Başkanı ve siz soydaşlarımızla hasbihal etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz" dedi.

5bc86e7d7af5072428c7b332.jpg

Basın toplantısının ardından Komrat'ta Altındağ Belediyesi tarafından onarımı yapılan Kültür Evi’nin açılışı yapıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, Gagavuz Türkleri'nin yaşadığı Gagavuz Özerk Cumhuriyeti'ne kazandırılan yatırımların açılışlarını yapmak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moldova'ya gitti.

gallery_1-001.jpg

Açılışları Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi


Gagavuzya'ya gençler için bir kültür merkezi, yaşlılar için bir huzurevi yaptıklarını, bir kültür merkezinin de restorasyonunu üstlendiklerini ifade eden Veysel Tiryaki, "Kısa sürede tamamlanan yatırımlarımızın açılışlarının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri tarafından yapılacak olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Açılışlarımız her iki ülkeye de hayırlı uğurlu olsun inşallah..." dedi.

gallery_-1-001.jpg

Başkan Tiryaki şunları kaydetti:


"Aramızda yaklaşık 1700 km'lik bir mesafe var. Ama görüyoruz ki, Gagavuz Türkleri ile kalplerimiz bir... 3 bin metrekare büyüklüğündeki kültür merkezi, 1200 metrekare büyüklüğündeki huzurevi ve restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz kültür merkezi, aramızdaki dostluğu baki kılacak"

gallery_4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.