Etimegut’ta Ramazan akşamları

Etimegut’ta Ramazan akşamları

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türk Beyleri Kent Meydanı'nda devam eden geleneksel ramazan etkinliklerine katıldı.

Başkan Demirel, "Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp, ortak değerlerimiz etrafında buluşmalıyız. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde güzellikleri yaşamalıyız. İşte bu meydanda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz bize ait olan, geleneksel ramazan eğlencelerimizdir. Her gün binlerce hemşehrimiz iftar sonrası meydanımıza geliyor. El sanatları ve gıda pazarımızı geziyor. Geleneksel ramazan eğlencelerini izliyor, ilahilerini, dini sohbetini dinleyip evine gidiyor. Ramazanın güzelliğini ve coşkusunu bu meydanda hep birlikte yaşıyoruz. Bayrama kadar devam edecek etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum" dedi.

MEYDANDA NELER VAR?

Başkentliler, iftar sonrası Etkimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı'nda buluşuyor. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletileri, sohbetler, fasıllar, Hacivat-Karagöz, Aşuk ile Maşuk, İbiş ile Memiş, Ateşbaz gibi geleneksel ramazan eğlenceleri ve yarışmalarla ramazanın tadını çıkarıyorlar. Festival alanına kurulan el sanatları ve gıda pazarında yöresel lezzetler tadılırken, çocuklar da alandaki oyun gruplarında doyasıya eğleniyorlar. Meydandaki develer de herkesin ilgisini çekiyor. Develer üzerinde çocuklarıyla birlikte alanı turlayan vatandaşlar, büyük heyecan yaşıyorlar.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.