Yaşar Güldal

Yaşar Güldal

İslam birliği nasıl bir birliktir?

İslam birliği nasıl bir birliktir?

… İslam birliği yeryüzünün bambaşka bir güzelliğe bürünmesine köklü ve güçlü bir medeniyetin inşa edilmesine vesile olacaktır.  İslâm Birliği, bütün yeryüzündeki Müslümanların arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı tesis ederek İslâm’ın toplumların iktisadî, siyasî, sosyal ve kültürel her alanına hâkim olmasını amaçlayan bir birliktir.
   Son yıllarda Irak, Suriye, Arakan, Myanmar, Filistin gibi birçok İslâm ülkesinin Batılı sömürgeciler tarafından çeşitli işgallere ve saldırılara maruz kalması, İslâm’ın en güzel en bakımlı beldelerinin çiğnenerek artık milyonlarla telaffuz edilen masum Müslüman halkın katledilmesi; toplumumuzda da terör kaynaklı olayların artması ve bir dizi olumsuz gelişmelerin yaşanması İslâm Birliği idealinin yeniden gündemimize gelmesine neden olmuştur. 

İslam Birliği Neden Gereklidir?

İslam âleminin çektiği acılar başta olmak üzere insanların yaşadığı maddi-manevi sıkıntıların ortadan kalkması için İslam Birliği mutlaka kurulmalıdır. İslâm birliği, inanç birliğidir ve iman kardeşliğidir. Çünkü Müminler kardeştir, kardeşliğin gereği ne ise o yapılmalıdır. Bunun için de İslâm Birliği, gönül birliği, fikir birliği ve ideal birliğidir.
İslâm birliği Kur’an-ı Kerim ve Sünnet’in emridir. Yüce Allah “Hepiniz Allah’ın ipine sımsıkı sarılın. Bölünüp parçalanmayın!”(Ali İmran 103). Fermanı ve “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.(Maide Suresi 51.Ayet) bu birliği emretmiştir. Peygamberimiz (s.a.v.)’in ise bu konuda tavsiyeleri vardır. İslâm birliği aynı zamanda ortak inanç, tefekkür ve ilim birliği demektir.
İslâm birliği siyasî birliktir. Siyasî birliği peygamberimiz (s.a.v.) Medine’de “Medine Sözleşmesi” ile sağlamıştı. Bu sözleşme tarih boyunca Müslümanlara ilham kaynağı olmuştur. Ve İslâm ülkelerine ilham kaynağı olmaya da devam edecektir.
İslam Birliğiyle birlikte enerji kaynakları güvence altına alınacak. Zengin yer altı ve yer üstü kaynakları bulunan bölgelere istikrar ve barış hâkim olacaktır. Dış ticaret hacmi genişleyen İslam ülkeleri ekonomik olarak da refaha kavuşacak.

İSLÂM BİRLİĞİNİN AMACI

İslâm Birliğinin amacı, yeryüzündeki bütün Müslümanların kendi devlet sınırlarını ve bağımsızlıklarını koruyarak imzalanacak bir ‘Birlik Sözleşmesi’ hükümleri dâhilinde siyasî, ekonomik, askerî, eğitim, kültürel ve sosyal konularda birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini ve böylelikle hem İslâm dünyasında ve hem de dünyada barış ve huzuru, maddî ve manevî kalkınmayı sağlamaktır.
Müslümanların birbirine kenetlenmiş tek vücudun uzuvları gibi olmaları, sadece var olan olumsuzlukların sona ermesi için ihtiyaç duyulan siyasî bir gereklilik değildir. Bundan daha da önemlisi, birlik, zaten Müslüman olmanın gereklerinden biridir. 

PROF. DR. NECMETTİN ERBAKAN “İSLAM BİRLİĞİ MUTLAKA KURULMALIDIR”

Erbakan hocamız, bir defasında “…Peki bütün bunlar karşısında biz Müslümanlar ne yapıyoruz? İslam Konferansı'nı topluyoruz 'nihai bildiri' yayınlıyoruz. 'Amerika biran önce Irak'tan çıksın' diyoruz. Onlar da bu nihai bildiriler karşında televizyonlarının başında kahvelerini içerken bize gülüyor. Nihai bildirilerle bu işler olmaz. Gerçek İslam birliğini kurmak insanlığın tek kurtuluş reçetesidir" demiştir.
2- Müslüman Ülkeler Ortak Para Birimi (Dolar/Euro yerine)  İslam Dinarı kullanacaktır:
Faizle, kur oyunlarıyla, dolarla, avroyla ekonomik krizler bitmek bilmiyor... “Üst akıl”ın para birimi doların yükselişi ve kur üzerindeki otomatik devalüasyonlar durdurulamıyor... Tek çare İslam Birliğini kurup ortak para birimi olarak da Erbakan Hocamızın 1994 yılında bastırdığı ‘İslam Dinarı’na geçiş yapmak lazımdır.
Doların “sömürü çarkına karşı 1974 yılında ‘ortak para birimi’ fikrini projelendiren, merhum Erbakan Hocamız ‘Yeni Bir Dünya’nın kurulmasının ise buna bağlı olduğunu söylemişti… Erbakan’ın, daha sonraki yıllarda İslam Dinarı adını verdiği ‘ortak para Birimi’nin bir örneğini de bastırtarak 1994 yılında TBMM’de o dönemin milletvekillerine bu İslam Dinarını meclis kürsüsünde anlatıp tanıtımını yapmıştı…

İslam Dinarının bilmediğimiz özellikleri nelerdir?

İslam Dinarı’nın ön yüzünde Mescid-i Aksa’nın silueti arka yüzündeyse Arapça ve İngilizce olarak الرِّبَا وَحَرَّمَ الْبَيْعَ اللّهُ وَأَحَلَّ ve “Allah has permitted trade and forbıdden usury”, anlamı “Allah alışverişi helal, faizi haram kıldı. (Bakara suresi 275)” ayeti ve Hicri 1415 Miladi 1994 yılı yazılıdır.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız, İslam Dinarının tanıtım toplantısında “1 İslam Dinarının bir atom bombasından çok daha etkili” olduğunu söylemiştir.
Pekâlâ, İslam Birliğini bugün ki İslam devletlerinin yönetimleriyle oluşturmak mümkün mü?
Bir sonraki yazımda bu soruya cevap vermeye çalışacağım inşallah…

Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR