İzmir'in dünyaca ünlü köyü: Şirince'ye hangi İZBAN gidiyor?

İzmir'in dünyaca ünlü köyü: Şirince'ye hangi İZBAN gidiyor?

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan ve "2023 Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesinde de yer alan Şirince Köyü, ziyaretçilerini İZBAN ile ağırlamaya devam ediyor. Peki, Şirince'ye hangi İZBAN gidiyor? İşte detaylar...

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan ve "2023 Dünyanın En İyi Turizm Köyleri" listesinde de yer alan Şirince Köyü, ziyaretçilerini İZBAN ile ağırlamaya devam ediyor. Köy, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

haber1-009.jpg

Köyün asıl adı Kırkınca olan Şirince'ye ulaşım oldukça kolay. İZBAN'ın Selçuk durağında inen ziyaretçiler, sadece 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesiyle Şirince dolmuşlarına ulaşabiliyorlar. Ancak, İZBAN'ın Selçuk durağına direkt ulaşım sağlamadığını belirtmek gerekir, bu nedenle Tepeköy'de aktarma yapmak gerekebilir.

haber2-008.jpg

Şirince Köyü, tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak günümüze taşımış birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Köyde, hediyelik eşyalardan yöresel lezzetlere, el işlerinden antikacılara kadar birçok alışveriş imkanı bulunuyor. Ayrıca, köyde bulunan çarşı atmosferi, ziyaretçilere keyifli bir alışveriş deneyimi sunuyor.

haber3-004.jpg

Özellikle doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlenen Şirince Köyü, İZBAN ve tren gibi toplu taşıma araçlarıyla da kolayca ulaşılabilir. Basmane-Selçuk trenine binerek Selçuk'a ulaşanlar ise buradan Şirince minibüslerine binebilirler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.