Meclis'in gündeminde enerji teklifi var

Meclis'in gündeminde enerji teklifi var

Meclis gündeminde enerji ile ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifi olacak. Ayrıca, 8. yargı paketinin de görüşülmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta bazı önemli yasal düzenlemeler için çalışacak. Buna göre, ilk olarak Genel Kurul'da enerji teklifi değerlendirilecek. Teklif, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulmasını içeriyor. İçme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri ise kapsam dışı tutulacak.

DOĞALGAZ DÜZENLEMESİ

Sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatı da bu teklif kapsamında ele alınacak. Yani, hem yerli hem ithal doğalgaz, LNG tesisleriyle dünya piyasalarına pazarlanabilecek.

8. YARGI PAKETİ

Meclis'e bu hafta 8'inci yargı paketinin de görüşülmesi bekleniyor. 70 maddeden oluşan pakette özel bir Tazminat Komisyonu kurulması da yer alıyor. Makul sürede yargılanma hakkının ihlaline yönelik başvuruların bu komisyona yapılması öngörülüyor. .

Haksız tutuklamalardan kaynaklı maddi-manevi hak kayıplarına ilişkin tazminat başvurularında Komisyon 3 ay içinde karar verecek. Bu sayede davaların hızla çözüme kavuşması hedefleniyor.

8. Yargı paketi, kanun yollarına başvuru sürelerinin uzatılmasını da içeriyor. İtiraz, istinaf ve temyize başvurular 7 günden 2 haftaya çıkarılacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.