Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: 7 gün boyunca dersler iptal

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu: 7 gün boyunca dersler iptal

Milli Eğitim Bakanlığı, beklenen müfredat değişikliğine gitti. Yapılan değişiklikle ikinci dönemin son haftasında derslerin iptal olacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin heyecanla beklediği müfredat değişikliğinin ilkini açıkladı. Bakanlık yetkilileri ikinci dönemin son haftasında derslerin olmayacağını duyurdu.

HAFTA BOYUNCA DERSLER İPTAL

Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrencinin beklediği müjdeli bir haberle geldi. Bakan Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine imza atarak Türkiye'nin dört bir yanındaki 81 ilde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki dersler bir hafta boyunca işlenmeyeceğini duyurdu.Tekin ayrıca ikinci dönemin son haftasını "Etkinlikler Haftası" ilan ettiklerini açıkladı. Yapılan bu değişiklikle haziran ayında öğrencilerin derslerden farklı ve eğlenceli etkinliklerle dolu bir hafta geçirmesi bekleniyor.

Öte yandan, birinci dönemin sonunda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerin devamı niteliğinde, ikinci dönemin son haftasında da benzer etkinlikler organize edilecek.Bu sayede öğrenciler, derslerin yoğun temposundan biraz uzaklaşarak farklı alanlarda kendilerini geliştirme ve keşfetme fırsatı bulacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.