Yaşar Güldal

Yaşar Güldal

Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı

Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı

Birleşmiş Milletler (BM), Londra’da harekete geçen itilaf devletlerinin çalışmaları sonucunda Milletler Cemiyeti (Cemiyet-i Akvam) 10 Ocak 1920 tarihinde resmen kurulmuştur. BM, Dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslar arasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür.
Milletler Cemiyeti, II. Dünya Savaşı’nın çıkmasıyla varlığını devam ettiremeyerek dağılmış, II. Dünya Savaşı’nın ardından ise Milletler Cemiyeti yerine 24 Ekim 1945 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) adıyla yeniden kurulmuştur. 
Merkezi Cenevre olan Milletler Cemiyeti dünyada sürekli  barış ortamı sağlamak amacıyla kurulmuş olsa da bu amacından kısa sürede sapmış ve İngiltere, Fransa gibi büyük devletlerin çıkarlarına hizmet eder duruma gelmiştir.
Milletler Cemiyeti’nin büyük devletlerin çıkarlarına hizmet eden bir kuruluş haline geldiğinin farkına varan Türkiye, bu birliğe girmeye sıcak bakmamıştır. Ancak ne var ki o dönem dış ilişkilerde izlenen “yurtta barış, cihanda barış” politikası ve dünyaya barış yanlısı olmadığı izlenimi vermekten kaçınması nedeniyle Türkiye, İngiltere’nin davetine olumlu yanıt vererek 18 Temmuz 1932 tarihinde Milletler Cemiyeti’ne üye olmuştur.
Şuan ki Birleşmiş milletler projesi dünya siyonizminin bir aksiyonudur. Bu birliğin kuruluş amacı İsrail devletinin kurulmasını sağlamaktı. Nitekim BM adıyla yeniden kurulduktan sadece 3 yıl sonra yani 1948 yılında İsrail kurulmuştur.
Sultan Abdülhamit han Osmanlı devletinin başkanıydı. Cemiyeti Akvamı ne maksatla kurduklarını cennet mekân Abdülhamit han “kesinlikle ben böyle bir oyuna müsaade etmeyeceğim” demişti. “Çünkü siz BM adı altında karşıma Fransa sefiri diye Fransa’yı temsil eden bir siyonisti getireceksiniz. İngiltere temsilcisi diye bir başka siyonisti koyacaksınız, efendim dünya böyle istiyor diyerek sözde İsrail’i kurmaya kalkışacaksınız. Ben hayatta olduğum sürece ben böyle bir oyuna böyle bir haksızlığa müsaade etmem.” Demişti. 
Sultan Abdülhamit Han hayattayken bu ve benzeri hiçbir teşebbüs başarılı olamadı. Ta ki cennet mekân Sultan Abdülhamit Han tahtan indirilene kadar bu tür teşebbüsler sadece bir proje olarak kaldı. 
Sultan Abdülhamit Han 1916’da vefat edince Siyonist ittifak hemen harekete geçerek 4 yıl sonra yani Cemiyet-i Akvam adıyla 10 Ocak 1920’de bu projeyi hayata geçirmeyi başardılar.
Cemiyeti Akvamın kurulmasına öncülük eden İngiltere, kuruluş amacı olan asıl amacının dışına çıkarak Filistin topraklarında Yahudi bir devletin kurulmasına öncülük etti. 1948 yılında İsrail Devlet olarak kuruldu.
Birleşmiş Milletler kurulur kurulmaz beş tane ülkeye veto hakkı veriliyor. İşin en garibi de veto hakkı verilen bu ülkelerin hiçbiri Müslüman ülke değil. Pekâlâ, Müslüman hakkını bu birlikte nasıl arayacak? Bugün 46 tane Müslüman ülke 80 tane Müslüman topluluk, bir buçuk milyar Müslüman nüfus var yeryüzünde, ama bunların hiçbirinin BM’de veto hakkı yok.
Pekâlâ, ne demek veto hakkı? Niçin bazı ülkelere ayrıcalık tanınıyor da Müslüman ülkelere tanınmıyor? Bu durumda ne yapmalı? İşte bu ve benzeri kafanıza takılan tüm soruların cevabı inşallah bir sonraki yazımda sizlere aktarmaya çalışacağım.
Selam ve duayla…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR