Öğrenci dostu üniversite şehirlerinde Ankara ikinci oldu

Öğrenci dostu üniversite şehirlerinde Ankara ikinci oldu

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın (UNIAR) raporuna göre Başkent Ankara, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' arasında ikinci oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nca (UNIAR) her yıl yayınlanan, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' araştırmasında; Eskişehir, 6'ncı kez öğrencilerin yaşamaktan en memnun olduğu şehir oldu.

UNIAR tarafından her yıl yayınlanan, 'Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri' araştırmanın sonuçları açıklandı. Bu sene yayınlanan verilerde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ile yer verilmedi.

Veriler, 70 ilde eğitim gören 40 bin üniversite öğrencisi üzerinden elde edildi. Veri sonuçlarına göre, öğrencilerin 27 ilde yaşamaktan memnuniyet duyduğu görülürken, 38 ilde ise yaşamaktan memnun olmadıkları sonucu elde edildi.

ANKARA İKİNCİ SIRADA

Türkiye'nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Ankara ve Çanakkale olarak belirlenirken, 2023 memnuniyet sıralamasında Eskişehir 91 puanla birinci, Ankara 89 puanla ikinci, Çanakkale 88 puanla üçüncü sırada yer aldı. Eskişehir, UNIAR tarafından düzenlenen araştırmada 6'ncı kez birinci sırada yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.