Öğrencilere kötü haber! Okulların süresi mi uzuyor? Bakan açıkladı...

Öğrencilere kötü haber! Okulların süresi mi uzuyor? Bakan açıkladı...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı bir programda küçük bir öğrenci ile arasında geçen diyalog sonrası en merak edilen soruların başında “Okulların süresi mi uzuyor?” sorusu geldi. Bakan Tekin, komik anları sosyal medyada paylaştı.

2023 yılında gerçekleşen genel seçimin ardından Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmaya başlayan ve aradan geçen sürede eğitim anlamında pek çok faaliyet gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların süresi konusunda ilginç bir diyalogla gündeme geldi. Bakan Tekin, katıldığı bir programda bir öğrenci ile arasındaki geçen komik diyaloğu sosyal medyadan paylaştı. Okulların süresinin konu edindiği sohbette bir yılda okula gidilen günün arttırılması konusu konuşuldu. Yusuf Tekin, öğrenciye “Okulları 40 gün artırıyorum” dedi. Öğrenci ise bakanın bu sözleri karşısında yüz ifadesi ile üzüldüğünü gösterdi.

yusuf-tekin-2.jpg

“365 GÜN 6 SAAT”

Bakan Tekin’in Ali Kerem isimli öğrenci ile arasında geçen diyalogda öğrenciye bir senenin kaç gün olduğunu sorduğu görüldü. Ali Kerem’in ‘365 gün’ yanıtına “Siz bu 365 günün ne kadarında okula geliyorsunuzdur?” şeklinde yanıt veren Tekin’e Ali Kerem “230 gün” diye karşılık verdi.

yusuf-tekin-3.jpg

“40 GÜN UZATIYORUM”

Okula bir yılda 230 gün gidildiğini ifade eden Ali Kerem’in bu sözleri üzerine tekrardan konuşmaya başlayan Bakan Yusuf Tekin, Ali Kerem adlı öğrenciye “Ama bilmediğin bir şey var. Okula 180 gün gidiliyor. Şimdi gideceğim. Ali Kerem okulların 230 gün olmasını istiyor diyeceğim. Senin yüzünden okulları artırıyorum 40 gün” sözleri ile cevap verdi. Öğrenci ile Bakan Tekin’in arasındaki sohbet etraftakilerin yüzünü güldürürken görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı. İzleyen herkesin tebessümle yaklaştığı anlara onlarca yorum geldi. Bakan Tekin ise sosyal medyada videoyu “Ne diyorsunuz, uzatalım mı?” başlığı ile paylaştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.