Öğretmenler tiye aldı: Önlük değil, 1 maaş ikramiye istiyoruz

Öğretmenler tiye aldı: Önlük değil, 1 maaş ikramiye istiyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hediye olarak dağıtılacak olan beyaz önlüklerin son halini gören öğretmenler, sosyal medya platformları üzerinden tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hediye olarak dağıtılacak olan beyaz önlüklere 900 bin öğretmen talepte bulunmuştu. Önlükler, Ankara Olgunlaşma Enstitülerinde 2 model olarak tasarlanıp, dikildi. Sosyal medya üzerinden önlükleri gören öğretmenler, büyük tepki gösterdi.

screenshot-20231112-161950-instagram.jpg

GİYME ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hediye olarak dağıtılacak olan beyaz önlüklere 900 bin öğretmen talepte bulunmuştu. Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde 2 model olarak tasarlanıp, dikildi. Beyaz önlük kararı, öğrencilere rol model olmaları açısından, ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı’nın 21 Ağustos 2023 tarihli 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin 81 ile genelge göndermişti. Genelgede, “Öğretmenlerin, meslekî temsil ve öğrencilere rol model olma bakımından önlük giymeyi tercih etmeleri teşvik edilecektir” maddesine yer almıştı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hediye edilecek olan önlüklerin tamamen teşvik amaçlı olmasından ötürü herhangi bir giyme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat derslere önlük ile girmek isteyen öğretmenlere önlükleri 24 Kasım'da teslim edilecek.

screenshot-20231112-164857-instagram.jpg

ÖNLÜKLERDE AY VE RENKLİ BALON DETAYI

24 Kasım’da öğretmemelere hediye edilecek önlükler görücüye çıktı. Beyaz önlüklerin yakasına ay konuldu. Okul öncesi öğretmen önlüklerinde ise renkli balon tasarımı yerini aldı. Yakasında ay simgesi bulunan önlük tüm branşlardaki öğretmenlerin giyebileceği bir önlük iken, önünde balon tasarımı bulunan önlük okul öncesi öğretmenlerinin el işi ve etkinlik derslerinde giyebileceği bir olarak tasarlandı.

screenshot-20231112-164848-instagram.jpg

ÖĞRETMENLER TARAFINDAN BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

24 Kasım’da öğretmenlere hediye edilecek önlükleri gören öğretmenler önlükleri tiye alarak sosyal medyadan, "Öğretmenler gününde önlük değil, 1 maaş ikramiye istiyoruz, şaka mı bu, şakaysa komik, değilse daha komik, tek kelimeyle rezalet, huniyi de biz mi temin ediyoruz yoksa hediyemi edecekler, eğitimin mutfağındayız derken bunu kastetmemiştik" gibi yorumlarda bulundu.

screenshot-20231112-182457-instagram.jpg

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.