"Sivil havacılık için elimizi taşın altına koymaya hazırız"

"Sivil havacılık için elimizi taşın altına koymaya hazırız"

“Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” etkinliğine katılan Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal savunma sanayiinde katedilen mesafelerin sivil havacılıkta da gerçekleşmesi için taşın altına ellerini koymaya hazır olduklarını söyledi.

Polatlı’daki Orhan Ünsal Hava Parkı’nda gerçekleştirilen “Güçlü Yürekler Minik Kanatlar” etkinliğine katılan Orhan Ünsal sivil havacılık sektörüne dair gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Birliği Başkanlığı görevlerini yürüten iş insanı, sivil havacılık sektörünün gelişmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söylerken gerçekleştirilen etkinlikle 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden zarar gören çocuklara destek olmak istediklerini şu ifadelerle aktardı:

basliksiz-1-001.jpg

“DEPREMZEDE ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ”

“Bugün bizim için çok özel bir gün. Bugün Orhan Ünsal Hava Parkı için gerçekten çok özel bir gün. Çok mutluyuz, heyecanlıyız, sevinçliyiz. Çünkü biliyorsunuz 6 Şubat’ta ülkemiz çok büyük bir felaket yaşadı. Deprem felaketinde çok canımızı kaybettik. Pek çok insanımız yaralandı, bazıları psikolojik olarak yaralandı. Her konuda sıkıntılar oluştu. Ülkemiz büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldı. Tabii bu enkazın altından çocuklarımız yaralı olarak kurtuldular. Depremi yaşayarak, o anı yaşayarak büyük bir travma geçirdiler. Bizde istedik ki bugün biraz olsun mutlu edelim onları, acılarını hafifletelim. O nedenle bugün Orhan Ünsal Hava Parkı’nda böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bugün etkinlikte çocuklar hem burada eğlenecekler hem uçakları tanıyacaklar hem havacılığı tanıyacaklar. Hem de uçacaklar inşallah. Pek çoğu belki ilk defa uçuş keyfini yaşayacaklar. İnşallah geleceğin havacıları, geleceğin pilotları bu çocuklarımızın içerisinden çıkacaktır diye düşünüyorum.“

ara2-006.jpg

“TÜRK HAVACILIĞI İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDİYORUZ”

Türkiye’de savunma sanayiinde kat edilen mesafenin herkesi gururlandırdığını aktaran Orhan Ünsal benzer gelişmelerin sivil havacılık sektöründe de yaşanması için çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Bu konuda duayen isimlerle iş birliği yaptıklarını söyleyen Ünsal, “Elbette ki bizim amacımız amatör ve sportif havacılığa hizmettir. Yani havacılığın temeli olan amatör ve sportif havacılığı geliştirme noktasında bir gayret sarf etmektir, bir emek vermektir. Bugün burada yapmış olduğumuz da bu. Ankara’da yapmış olduğumuz bu hava parkı belki Türkiye’ye model olacak bir parktır. Tabii ki bu hava parklarının ülkemizin her tarafında açılması gerekiyor. Havacılığımızın gelişmesi açısından bu çok önemli. Burada devletimizin destekleri çok önemli. Özellikle arazi konusunda yetkililer destek verirse bizler de havacılık gönüllüsü iş insanları olarak bu hava parklarını Türkiye’nin her tarafına yapacağız inşallah. Böyle bir niyetimiz var. Ankara’ya ilkini yaptık. İnşallah daha başka şehirlerine de bu hava parklarını yapacağız. Hedeflerimiz var, hayallerimiz var. Hayallerimizi gerçekleştirme noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Ben aynı zamanda Tüm Amatör ve Sportif Havacılar Derneği Birliği Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu konuda bütün havacı arkadaşlarımız ile bu işte duayen olan arkadaşlarımızla birlikte gayret içerisinde olacağız. Türk havacılığının gelişmesi noktasında büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin özellikle askeri alanda, savunma sanayi alanında çok büyük mesafeler katettiğini görüyoruz. Bu bizi gururlandırıyor. Bununla beraber çok büyük sevinç yaşıyoruz, gurur yaşıyoruz. Bu başarının aynı şekilde sivil havacılığa da yansıtılmasını istiyoruz. Bu konuda bizler de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Havacılığın sivil kanadını da birlikte geliştireceğiz inşallah” dedi.

Furkan Göktürk Yılmaz/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.