Siyaset uzmanı açıkladı: CHP İzmir'de birçok ilçeyi kaybedebilir!

Siyaset uzmanı açıkladı: CHP İzmir'de birçok ilçeyi kaybedebilir!

CHP’nin İzmir adaylarının belirlenmesinin ardından Siyaset Bilimi Uzmanı Altun, CHP'nin İzmir’de birçok ilçeyi kaybedebileceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. İlkses Gazetesi'nde yer alan habere göre CHP’nin İzmir adayları hakkında yaptığı değerlendirmelerde kongre sürecinin kırılganlıklara yol açtığını ve bununla birlikte CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile bazı İzmir milletvekillerinin aday belirleme sürecini doğru yönetmediğinden dolayı İzmir’de birçok ilçenin kaybedilme riski olduğunu ifade eden Siyaset Bilimi Uzmanı Yusuf Batuhan Altun şu açıklamayı yaptı:

"İl Başkanı Aslanoğlu, MYK’da yer alan Deniz Yücel, Murat Bakan, Ednan Arslan gibi İzmir milletvekilleri bu süreçte aktif rol oynadılar ve bu sonuçlar ortaya çıktı. Bu yüzden İzmir’de kazanılacak her ilçe İzmir halkına, kaybedilecek her ilçe ise bu isimlere yazar. İzmir, Deniz Baykal döneminde 30 belediyenin 29’u alınmış bir ildi. Benim öngörüm bu seçimde 18-20 ilçeyi alabileceği yönünde. Metropol ilçelere baktığımızda Buca’da olağan bir aday çıktı. Genç ve Buca’da karşılığı olan bir aday. Buca’da seçim sonucunu öngörmek pek mümkün değildir ama CHP’nin burada bir problem yaşayacağını sanmıyorum."

CHP O İLÇELERİ KAYBEDEBİLİR

İzmir’de CHP’nin Küçük Menderes Havzası’nda bulunan ilçelerde ciddi sorunlar yaşayacağını, metropol ilçelerde ise bir sorun olmayacağını söyleyen Altun, "Deniz Baykal döneminde 30 belediyenin 29’u alınmış bir ildi. Benim öngörüm bu seçimde 18 – 20 ilçeyi alabileceği yönünde. İzmir her seçimde daha da geriye gidiyor. Kemalpaşa, Tire, Ödemiş, Beydağ, Menderes, Selçuk, Torbalı ilçelerinde ciddi kaybetme riskleri var. Metropol ilçelere baktığımızda Buca’da olağan bir aday çıktı. Genç ve Buca’da karşılığı olan bir aday. Buca’da seçim sonucunu öngörmek pek mümkün değildir ama CHP’nin burada bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Aynı şekilde Konak, Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı’da da CHP adına sorun olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca en doğru aday tercihi ise Bayındır’da olduğunu ve CHP’nin adayı olarak açıklanan Davut Sakarsu’nun farklı kazanacağını düşünüyorum” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.