Tacettin Noyan kimdir? Tacettin Noyan nereli ve kaç yaşındadır?

Tacettin Noyan kimdir? Tacettin Noyan nereli ve kaç yaşındadır?

Tacettin Noyan’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Tacettin Noyan kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Tacettin Noyan kimdir? Tacettin Noyan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Tacettin Noyan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Tacettin Noyan kimdir? Tacettin Noyan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Tacettin Noyan’ın biyografisini haberimizde derledik...

Tacettin Noyan Kimdir?

Tacettin Noyan, 13. yüzyılda yaşamış Moğol komutanıdır. Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu Cengiz Han’ın torunu Hülagü Han’ın emrinde çalışmıştır. Anadolu’yu fethetmek için gönderilen Moğol ordusunun başında yer almıştır. Selçuklu Devleti’ne karşı birçok savaş yapmıştır. 1243 yılında Kösedağ Savaşı’nda Selçuklu ordusunu yenerek Anadolu’yu Moğol egemenliği altına almıştır. 1256 yılında ise Erzurum’u kuşatmıştır. Anadolu’da Moğol hakimiyetini sağlamak için birçok Türkmen beyliğiyle mücadele etmiştir. Kuruluş Osman dizisinde, Tacettin Noyan, Moğol İmparatorluğu’na isyan ederek kendi devletini kurmaya çalışan bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır.

Melih Çardak kimdir?

Sanat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Melih Çardak, 1959 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini tamamladıktan sonra tiyatro dünyasına adım atan Çardak, kariyerine 1978 yılında Şan Tiyatrosu'nda başladı. Devekuşu Kabare ve Levent Kırca tiyatrolarında da sahne aldı. Ardından 1987-1990 yılları arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda oyuncu, dansçı ve koreograf olarak görev yaptı. 1990-1998 yılları arasında koreografi ve film çalışmaları gerçekleştirdi.

1997 yılında "Eşkiya" filmindeki performansıyla Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Kariyeri boyunca "Renkli Dünya", "Geniş Aile", "Keşanlı Ali Destanı", "Karadayı", "Milat", "Kadın", "Halka", "Kalp Yarası" gibi birçok film ve dizide yer aldı.

2017'de "Kadın" dizisinde Hikmet karakteriyle, 2018'de "Halka" dizisinde Tamirci karakteriyle, 2021'de ise "Kalp Yarası" dizisinde Sadık karakterini canlandırdı. Ayrıca tiyatro dünyasında da "Şoför Nebahat" ve "Otogargara" gibi oyunlarda yer aldı.

Melih Çardak, sanat kariyerine devam ederek yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.