Tülay Hatimoğulları Eşi Kimdir? Tülay Hatimoğulları Evli mi?

Tülay Hatimoğulları Eşi Kimdir? Tülay Hatimoğulları Evli mi?

Tülay Hatimoğulları Eşi Kimdir? Tülay Hatimoğulları Evli mi? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Tülay Hatimoğulları Eşi Kimdir? Tülay Hatimoğulları Evli mi? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Tülay Hatimoğulları Eşi Kimdir?

Tülay Hatimoğulları Talat Oruç ile evlidir.

Tülay Hatimoğulları Kimdir?

Tülay Hatimoğulları Oruç, 1977 yılında Hatay'ın Samandağ ilçesinde doğdu. Arap Alevi bir aileye mensup olan Oruç, lise yıllarından itibaren siyasetle ilgilenmiş ve sosyalist görüşlere sahip olmuştur. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yükseköğrenimini tamamlayan Oruç, Arap kültürünün ve dilinin canlanması için çeşitli projelerde yer almıştır. 1995 yılında Arapça müzik ve tiyatro faaliyetleri yapan Çağdaş Sanat Atölyesi'nin kurucularından birisi olmuş, ayrıca 2015'te Ortadoğu Arap Halkları Araştırma Enstitüsü'nün kuruluşunda ve yönetiminde görev almıştır.

Feminist hareketin içinde aktif rol üstlenen Tülay Hatimoğulları Oruç, AMARGİ Kadın Akademisi'nin (2000) kuruluşunda ve Kadın Emeği Kolektifi'nin (2007) örgütlenme çalışmalarında yer almıştır. Türkiye Barış Meclisi'nde Kürt sorununa çözüm bulma amacıyla çalışmalarda bulunan Oruç, Halkların Demokratik Kongresi'nde (HDK) 2011'de yer almış, ayrıca 2016'da siyasi partilerden bağımsız bir hareket olan Demokrasi İçin Birlik Hareketi (DBH) platformunda görev almıştır.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'nin (SYKP) 2013 yılındaki kuruluş çalışmalarına katılan Oruç, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bileşenlerinden olan SYKP'nin merkez yönetim kurulu üyeliği yapmış ve 2016-2018 yılları arasında SYKP'nin eş genel başkanlığını üstlenmiştir.

24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimde HDP Adana Milletvekili olarak meclise giren Oruç, mecliste Dışişleri Komisyonu üyeliği yapmıştır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in 17 Mart 2021 tarihinde, kendisi ve diğer 686 siyasetçi için beş yıllık siyasi faaliyet yasağı talebiyle Anayasa Mahkemesinde dava açmıştır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksyafa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.