Ücretli öğretmenin hayal kırıklığı

Ücretli öğretmenin hayal kırıklığı

Ücretli öğretmen adaylarının mülakatla kadroya alınmasında KPSS puanının esas alınması adayları büyük hayal kırıklığına uğrattı. 

Ücretli öğretmen adaylarının mülakatla kadroya alınmasında KPSS puanının esas alınması adayları büyük hayal kırıklığına uğrattı. Ücretli öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunarak KPSS şartının kaldırılmasını istiyor. 

Almanca branşında 540 günü doldurmuş ve yaklaşık 8 yıldır ücretli öğretmenlik yapan ve isimi vermek istemeyen bir öğretmen, "Mağdurum çünkü ücretli öğretmenlere tanınan atanma hakkı bir nevi ek atama gibi algılanmış durumda. Oysa önce ön başvuru alınıp daha sonra branş dağılımı yapılsaydı bizlere verilen bu hak doğrultusunda ben ve benimle aynı durumda olan hiçbir arkadaşım mağdur olmayacaktı" diye konuştu. Ücretli öğretmen yaptığı açıklamada, Pek çok ilde 30 gün üzerinden sigortası ödenen, iki yılda başvuru hakkı elde eden ve haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin ayda en fazla 18 gün sigortalı olabileceği bilinmekle birlikte hâlâ girdikleri derslerin 30 saat olarak gösteriliyor.
 
"ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SÜRECİ DE ANLAMINI YİTİRİRDİ"

"Atama yapılırken neden mülakat puanımız KPSS puanımızla eşdeğer tutuluyor?" diye soran isimi vermek istemeyen diğer bir öğretmen ise "Öyle ise bu atamanın adını değiştirelim ücretli öğretmenlerin KPSS sınavına göre atanması deseydik sanırım daha doğru olurdu. Ki zaten benim yaptığım ücretli öğretmenlik süreci de anlamını yitirirdi" diye konuştu. 

"UMARIM BİZİ MAĞDUR ETMEZLER"

Kendi branşından olan puanları incelediğinde mülakatta yaşadığı ilden 20 kişinin kendisinden daha yüksek puan aldığını ifade eden ücretli öğretmen şunları kaydetti:

"Bu durum da gösteriyor ki branşlarda çalışma sürelerine bakılmaksızın ön başvuru alınmadan kontenjanlar belirlenmiş olup şimdi ben mülakat puanıyla değil KPSS puanımla tercih yapacağım. Mülakat sınavından çıktıktan sonra anladım ki bel bağladığım ücretli öğretmenlerin kadroya geçişi aslında bir hayalden öte gitmiyor. Bizler atanmayı beklerken karşılaştığımız bu duruma çok üzüldük. Ben hala ücretli öğretmenlik yapmaya devam edeceğim çünkü bu yıl yapılan KPSS'ye dâhil olmadım bu kadroyu alabileceğimi gerçekten alanımda yeterli. Umarım ki bizim mağduriyetimiz giderilir ve boş kalan kadrolar doldurulur.

Benim branşımda talep çok fazla iken başka branşlarda bu kadar talep yok ve mutlaka boş kalan kadrolar olacaktır. Bu kadrolara da ücretli öğretmenlikte daha fazla görev yapanlara öncelik verilmesini talep ederek benim gibi mağdur olan arkadaşlarla doldurulması yönünde hak vereceğinizi ümit ediyorum"

100 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Dün basın mensupları ve eğitim editörleri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 100 bin öğretmen atanması için planlama içerisinde olduğu ve bu planlamanın netleşmesinden sonra 100 bin sözleşmeli öğretmen atama takvimin önümüzdeki Şubat ayında açıklanacağı belirtildi.

UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.