Yenimahalle Belediyesi Başkanı Yaşar esnafın sorunlarını dinledi

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Yaşar esnafın sorunlarını dinledi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Toptancı Hali içerisinde bulunan Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı organizasyonuna katıldı.

Dernek Başkanı Ceyhan Gündüz ve yönetiminin daveti ile gerçekleşen buluşmada, hal esnafının sorunlarını ve isteklerini dinleyen Yaşar, toptancı hallerinin hem üretici hem tüketici için çok önemli olduğuna değindi. Kahvaltıya; Fethi Yaşar’ın yanı sıra Ankara Milletvekili Adnan Beker ve Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır da katıldı.

ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ

Vatandaşların enflasyon karşısında ezildiğini söyleyen Başkan Yaşar, “Fiyatlar pahalı, vatandaş artık meyveyi, sebzeyi kilo ile değil gramla, taneyle alıyor. Birçok ürüne gelen fahiş zamlar halkın alım gücünü günden güne iyice düşürüyor. Her gün yeni bir zamla uyanıyoruz. Fiyatların düşmesi için bölgesel üretim artırılmalı, üretici mazot, tohum gibi alanlarda desteklenmelidir. Bu gidişat iyi değil. Bir ailenin sağlıklı ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken bir gıda harcaması var. İnsanlar pahalılıktan iyi beslenemiyor, geçinemiyorlar. Vatandaş, çocukları okula giderken beslenme çantasına bir meyve bile koyamıyor” dedi.

ara-001.jpgara-001.jpg

ÜRETİM BİTER

Son dönemin en büyük sorunlarından biri olan hayat pahalılığından bahseden Dernek Başkanı Gündüz de, pahalılığın kendisini en çok gıda sektöründe hissettirdiği dile getirerek, “Sebze, meyvedeki fiyat artışlarının nedeni hal esnafı ve aracılar değildir. Planlı üretim ve çiftçiye verilecek destek fiyatları düşürür. Destek verilmezse üretim de biter. Bu giderlerle kimse kolay kolay üretemez” dedi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.