Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Zafer

Zafer

Meydanlar ısınmaya başladı. Herkes ben daha iyi yaparım, hele bana bir fırsat verin dediği halde geçmişte ne yaptıkları biliniyor. Yaptıkları ile halkın duasını alan, ayakları yere basan, arka arkaya projelerini bitiren, açılışlarını bile toplu yapan gayretli bir ‘İKTİDAR’ var.
Cumhuriyet tarihinin en eski partisi, geçmiş icraatları ile halk nezdinde hala aklanamamış, inanç özgürlüğü, demokratik hakları ihlal eden, yeni bir nesil oluşturma gayreti yüzünden ‘’Osmanlı zulüm etti’’ diyecek kadar geçmişini inkar eden bir parti. Kuruluşu Hacı Bayram’da başlayan Cumhuriyetimizin müesseselerinin çoğu Osmanlı kuruluşlarıdır. Milli mücadeleyi yapan ekip Osmanlı subayları, Osmanlı devlet adamları ve halktır. Osmanlının torunu, Cumhuriyetin çocuklarıyız.
Koskoca bir medeniyeti, imparatorluğu kaybeden, savaşlarda yorulan ama gene de her cephede destanlar yazan milletime karşı her türlü fitneyi kullanarak parça parça devletler kuran emperyalistler, imparatorluğu haritada paylaştıktan sonra milletim Anadolu’ya sıkıştırılmıştır. Dünyanın dört bir köşesinde sahipsiz kalan kardeşlerimin yası tutulurken onları yok kabul edip, o gün ki iktidar Osmanlıyı inkarla birlikte Avrupalı olmamız için her yol deneniyordu. Yerli ne varsa yok sayılıyor ya da ayak bağı kabul ediliyordu. Mabetler satılıyor ya da yıkılmaya terk ediliyordu. Çaresiz milletim bir çıkış yolu ararken Menderes’ e sarıldı ama emperyalistler milletime onu da çok gördü, rahmetli idam edildi. Milletim tehdit edilerek kabuğuna çekilip itaat etmesi, değişime ayak uydurması isteniyordu.
Yukarıda saydığım emperyalist uygulamalarının günümüzdeki temsilcileri Osmanlı’ zalim diyerek atalarımızı aşağılıyor, hakaretler ediyor… Bu sicille, bana dönmüş sizi en iyi biz idare ederiz diyorlar. Genel başkan 7 seçim kaybediyor. Kongrelerde genel başkanlık seçimlerini kaybeden bu zat Cumhurbaşkanlığını nasıl alacaktır.
Talebelik yıllarımızda üzerinde Amerikan kotu, cebinde Amerikan sigarası, hayali Amerika’da yaşamak olan solcular, kahrolsun Amerika diye bağırarak slogan atıyorlardı. Ben de kahrolsun Amerika deyince ne oluyor, neden diyorlardı. Onlar halktan uzak, halkı tanımayan, halkı aşağılayan insanlar. Ben ve benim gibi halk yığınları gece gündüz demeden çalışıyor hem de okuyorduk vesselam yokluk ve yoksullukla mücadele ediyorken onların yaşayışımızla alay etmeleri zorumuza gidiyordu. Bizde bizi sömüren Amerika’ya onun için kahrolsun Amerika diyorduk.
O gün halkı tanımayan küçük görenler, değerlerimiz ile alay edenler bugün gerçekler ortaya çıktıkça, halkla aralarındaki uçurumun büyümesine engel olamıyorlar. Sonra da dönüp halk bize neden destek vermiyor diye halkı suçluyorlar. Diktiğiniz ayrık otları, Avrupa fideleri tutmadı. Öz eleştiri yapın, halk sizden neden uzaklaşıyor. Dünyada başka var mı bilmiyorum.  Sen her şeyini inkar et, yeni bir ulus olacağız. Avrupalılaşacağız. Olmadı. Tutmadı.
Büyük medeniyetin mirasçıları, insanlık mimarları, sömürmeyen veren, Asımın nesli geliyor. Her gittiği yerde sevinçle karşılanıyor. 2023 yol taşları emin ve sağlam döşenerek yola devam…
Bu devasa yükü taşıyan Reisin gönüllüleri kahraman milletim. 24 Haziran sadece bizim değil, Dünyadaki mazlumların kurtuluşuna vesile olacaktır
Yeter ki birbirimizi anlayalım sevelim, safları sıklaştıralım. Çok çalışalım. Zafer inşallah bizimdir.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR