Ankaralılara bayram tadında haber:  Ankara'ya yakın tatil yerlerinin listesi

Ankaralılara bayram tadında haber: Ankara'ya yakın tatil yerlerinin listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Erdoğan’ın açıklaması sevinçle karşılanırken vatandaşlar tatillerini dolu dolu geçirmek için plan yapmaya başladı. İşte Ankara'ya yakın tatil yerlerinin listesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Erdoğan’ın açıklaması sevinçle karşılanırken vatandaşlar tatillerini dolu dolu geçirmek için plan yapmaya başladı. Her karış toprağı cennet ülkemizde Başkent Ankara’ya yakın tatil yerlerini haberimizde derledik. Gelin detaylara bakalım…

Kırşehir

Tarihi, doğası, manzarası ve güzellikleri ile İç Anadolu’nun saklı cenneti Kırşehir’i tatil adreslerinize mutlaka eklemelisiniz..

Akdeniz sahillerini aratmayan Kırşehir’in Savcılı Plajı’nda tatil yapabilir. Akşamlar Türkiye’nin en büyük 5 termal otelinin birisi olan Armada Otel’de konaklayabilirsiniz. Şehir merkezinde ilk gözlem kulesi Cacabey Medresesi’ni, Ahi Evran Türbesi’ni, Bozlak Ustası merhum Neşet Ertaş Müzesi’ni, Kırşehir Müzesi’ni ve daha bir çok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret edebilirsiniz.

Japonya dışında Dünya’nın en büyük botanik bahçesi Japon Bahçesi’ni ziyaret ederek kartpostallık fotoğraflar çekinebilir, Japonya’dan getirilen doğa harikası ağaçları yakından tanıyabilirsiniz. Hemen yanı başında yaklaşık 40 yıldır süren 5 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarıldığı Arkeoloji müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Çankırı-Ilgaz

Ankara’nın yanı başında bulunan Çankırı’nın Ilgaz ilçesi doğal yaşam mekanı. Ormanlık alanın ortasında büyüleyici bir manzara eşliğinde aileniz ile dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Ilgaz Ankara’ya 200 kilometre mesafede bulunuyor.

Bolu

Kış turizminin yanı sıra yaz turizminin de oldukça keyif verdiği Bolu Ankara’nın sadece 187 kilometre uzağında bulunuyor. Doğa harikası Huzur verecek manzaralar ile buluşmanızı sağlayacak Bolu’da doğa ile buluşmak isteyenler için mükemmel bir deneyim ve harika manzaralar sunan Abant Gölünü Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yedigöller Milli Parkı’nı, Kartpostal tadındaki görüntüsü ile göz kamaştıran Gölcük Tabiat Parkı’nı ve Karacasu Kaplıcalarını ziyaret edebilirsiniz.

Afyonkarahisar

Tarihi ile göz kamaştıran Afyonkarahisar Ankara’ya 260 kilometre mesafede bulunuyor. Şifalı suları ve kaliteli termal otelleriyle değil, görülmeye değer tarihi ve doğal güzellikleriyle de her yıl binlerce insanı kendine çekiyor.

Tarihe tanıklık eden Afyonkarahisar’da Kalesi, Acıgöl Kuş Cenneti, Frig Vadisi, Taşhan, İscehisar Peribacaları, Kocayayla, Gazlıgöl Termal Kaplıcaları, Hıdırlık Tepesi’ni ziyaret ederek keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Eskişehir

Eskişehir gezilecek yerler bakımından son yılların en popüler şehirlerinden bir tanesi. İç Anadolu Bölgesi'nde yer almasına rağmen ortasından geçen Porsuk Çayı sayesinde adeta bir sahil kasabası görünümünde. İşte Eskişehir’de gezilecek yerler…

Ailenizle veya arkadaşlarınızla Odunpazarı’nda otellerde konaklayarak Porsuk Çayı ve Adalar’ı, Şelale Park’ı, Sazova Parkı’nın muhteşem atmosferine tanıklık edebilir, Kent Park’ta ise keyifle yüzebilirsiniz. Tarihi Atlıhan El Sanatları Çarşısını ziyaret ederek muhteşem eserleri görme fırsatınız olur.

Konya

Konya uzun yıllardır Mevlana şehri, hoşgörü ve sevgi şehri olarak bilinmektedir. Her ilin farklı özellikler barındırdığı gibi, Konya da çeşitli özellikleri ile her sene milyonlarca yerli ve yabancı tarafından ziyaret edilmektedir. Gerek mimari, gerek dini anlamda oldukça zengin bir kültüre sahip olan Konya, gezilecek yer anlamında da son derece zengindir.

Konya’da ise Tuz Gölü , Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, Konya Arkeoloji Müzesi Konya Etnografya Müzesi, Konya Atatürk Evi, Nasreddin Hoca Müzesi, Kyoto Japon Parkı, Kültür Park’ını ziyaret ederek kültürel bir tatil gerçekleştirebilirsiniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.