Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Araçların perdesi de cam filmi

Araçların perdesi de cam filmi

Toplumumuzda perdenin büyük önemi vardır. 

Perdesiz ev garipseniz, insanda eksiklik hissi uyandırır. 

Perdeler evin yaşanabilirliğini doğrudan etkiler. Bir eve dışarıdan baktığınız zaman içinde insan yaşayıp yaşamadığını algılamanın ilk yolu perdeleridir.

Perdesi olmayan ev boş ev olarak nitelendirilir. Tül çekiliyse ev güneşlendirilir. Camlar, tül ve güneşlikler ile tamamen kapatılırsa o evin içinde kimsenin olmaması anlamına gelir. 

Temelde mahrem alanı gizleyici olarak tasarlanan perdeler, aslında bir evin gelinliğidir. 

Dikkatlice düşündüğümüz zaman perdelerin içinde birçok anlam barındırdığını görüyoruz... 
Şimdi gelelim araçlardaki cam filimlerine...
Cam filmi araçlarda vazgeçilmez haline gelmiştir. Hemen hemen her araçta cam filmini rahatlıkla görebiliyoruz. Makam araçlarında da istinasız siyah cam filmi kullanıldığı görülüyor. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ulusal güvenliğe ilişkin çekinceler nedeniyle cam filmini yeniden yasakladı. Vatandaş ve araç sahipleri ise bakanlık gibi düşünmüyor. 

Aracın içinin mahrem alan olduğunu savunan araç sahipleri, bu yasağa tepki gösteriyor ve yasağın biran önce kaldırılmasını istiyor. 

"Ulusal güvenlik" deniliyor ama emniyet güçlerimiz aracı, aracın içindeki kişilere göre çevirmiyor ki! Araç sürücüsü bir kuralsızlık yaptı ise ya da araç aranıyorsa o halde durduruluyor. Yani emniyet güçleri keyfi hareket yapmıyor. 

Aracın içindeki kişi farz edelim aranan bir şahıs. O kişinin teşhisinin hemen yapılabilmesi mümkün mü? Tabi ki de değil. Araç içindeki kişilerin GBT'sine bakılacak ki o kişinin aranıp aranmadığına bakılabilsin.

Zaten aranan kişi de "ben cam filmli bir arabaya bineyim bu şekilde kimseye yakalanmam" demez. Onun için ben cam filminin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini düşünmüyorum.

Aksine cam filmi vatandaşa büyük kolaylık sağlıyor. En belirgin faydaları ise şöyle: 
1-Güneş ışığından araç içindekileri koruyor.
2-Güneş parlamasını engelliyor.  
3-Kadınların araç içinde daha rahat davranmasını sağlıyor. 
4-Bebekli annelerin çocuğunu emzirdiği zamanlar mahremiyeti sağlıyor. 
5-Aracın daha güzel gösteriyor. 

İçişleri Bakanlığı ile Ankara Valiliği'nden gelen asayiş verilerine baktığımız zaman kötü niyetli kişilerin kıskıvrak yakalanmasında büyük bir artış yaşandığını görüyoruz. Hem de bu başarılı operasyonlar cam filmi serbest olduğu zamanlar gerçekleşti. Bu açıdan baktığımızda cam filminin ulusal güvenliği tehdit ettiğini söylemek pek doğru olmaz gibi.

Onun için cam filmini evin perdesi olarak görmekte fayda var. Cam filmi ulusal güvenliği tehdit ediyorsa o zaman evlerimizin perdesini de kaldırmak gerekir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR