Buket Beslen

Buket Beslen

Bafra’nın dünyaya açılan penceresi: Kapıkaya

Bafra’nın dünyaya açılan penceresi: Kapıkaya

2018 yılından bu yana Samsun’un Bafra ilçesinin Asar Mahallesi’nde “Doğayı Yaşat, Sporu Yaşa” sloganıyla organize edilen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nden bahsedeceğim bugün sizlere.

Doğal yaşamın ve sporun zirvelerde yaşandığı Kapıkayafest’te her yıl düzenlenen etkinliklerde farklı temaların işlenmesine özen gösterilmektedir. Bu doğrultuda ülkemizi tehdit eden önemli sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla birçok ilke imza atan festival içerisinde bu zamana kadar “Dönüşüm Seninle Başlar” sloganı le Sıfır Atık Projesi, “Doğayı Kurtarmak Geleceği Kurtarmaktır” sloganı ile İklim Değişikliği temaları işlenmiştir. Bu yıl ise Cumhuriyet’imizin 100. Yılına yakışır şekilde “Cumhuriyet” teması işlenecektir.

26-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan bu festivalde amaç farkındalık yaratmanın yanı sıra Bafra’nın kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini ulusal ve uluslararası boyuta taşımak ve turizm potansiyelinin artmasına katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda hem doğaseverleri, hem de amatör ve profesyonel sporcuları aynı çatı altında bir araya getiren Kapıkayafest her yaş grubuna farklı eğlence alanları sunmaktadır.

5 gün 4 gece sürecek olan, Bafra’nın dünyaya açılan penceresi Kapıkayafest’te;
Yurt içinden ve yurt dışından gelecek profesyonel lisanslı sporcular acro şov gösterileri ile heyecanı zirveye taşıyacak. Yine deneyimli pilotlar eşliğinde uçuş deneyimi yaşamak isteyen katılımcılara tandem uçuşlar ve yamaç paraşütü deneyimi yaşatılacak. Kızılırmak Nehri’nin serinliğinde Kapıkaya’nın eşsiz manzarasında kaybolmak isteyenlere kano, jetboat, su botu ve tekne faaliyetleri düzenlenecek. “Adım Adım Sağlıklı Yaşam” sloganıyla bütün katılımcıların katılabileceği kolay, orta ve zor başlıkları altında Hiking, Trekking, Tırmanma Duvarı gibi etkinlikler gerçekleştirilerek soluksuz deneyimlere imza atılacak. Kızılırmak Nehri’nin üstünden kuş gibi süzülmek isteyenlere ise “Zipline” ile cevap verilecek ve her anın doyasıya eğlenceli geçmesi sağlanacaktır. Şehir dışından gelen doğa ve sporseverlere ise hem Bafra’nın güzelliğini hem de tarihi ve kültürel değerlerini göstermek için kültür turları düzenlenecek.

Hemen hemen her yaş grubuna hitap eden festival içerisinde farklı deneyimler elde etmek isteyenleri ise workshop etkinlikleri karşılayacak.

Aynı zamanda dünyaya açılan kapıyı kendi penceresinden görmek isteyen fotoğraf tutkunlarına etkinlik süresince çektikleri fotoğrafları değerlendirebilecekleri “Fotoğrafçılar Yarışması” düzenlenerek Kapıkaya’da elde etmiş oldukları deneyimler ödüllendirilecek.

Bu ve bunun gibi daha birçok etkinlik 26-30 Temmuz tarihleri arasında Kapıkaya’yı süsleyecek. Siz de dünyaya açılan pencerede yerinizi almak istiyorsanız doğanın güzelliğinde kaybolmaya davetlisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR