Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Ateşten Gömleği Kim Giyecek?

Ateşten Gömleği Kim Giyecek?


Herkesin aklında “koalisyon mu erken seçim mi olacak” sorusu var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti kurmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na görevi tevdi etmesinin ardından birinci tur tamamlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 partinin de kapısını çaldı. Görünen o ki görüşmeler iyi gidiyor gibi gözüküyor. 2.Tur aslında bayram ziyareti mahiyetinde olacak. 3. Turda Ak Parti’nin Heyetleri CHP ve MHP arasında mekik dokuyacak. Görüşmelerde mutabakat sağlanırsa koalisyon kurulacak.

Herkeste oluşan bir kanaat ise şöyle; Ak Parti’deki ilk gözlem, CHP ile koalisyon kurmanın daha kolay olacağı, ama sürdürmenin güç olacağı, MHP ile ise kurmanın zor, ama sürdürmenin daha kolay olacağı yönünde.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hafta içinde yaptığı açıklamadan yola çıkarsak tekrar bir seçimin olması olumsuz bir senaryo. Doğru olan da bu aslında seçmenin verdiği karara göre güçlü bir koalisyon olması en makul adım. Ama Ama Ama!..

Gelin görün ki ben hâla erken seçim olacağı düşüncesindeyim. Kimsenin konuşmadığı konular var. Birincisi önümüzde seçim var, eğer koalisyona girerseniz, seçim meydanlarında ortağınızı nasıl eleştireceksiniz. CHP için durum daha da zor. Onun için Kılıçdaroğlu başbakan yardımcısı da olmak istemiyor. Beştepe’ye çıkmayacak ya. Hani MGK toplantısı ya da Cumhurbaşkanı bakanlar kurulunu Beştepe’de toplantıya çağıracak olursa ne olacak.. Dün söylediklerinin altında eziliyorlar.. MHP AK Parti ile koalisyon olursa, AK Parti içinde erimekten korkuyor aynı zamanda. Ak Parti – HDP koalisyon konusunda ise hiçbir senaryonun tutmayacağı düşüncesindeyim. Yani olası bir koalisyon ihtimali de tüm partiler için ateşten gömlek. Bu ateşten gömleği bakalım kim giyecek?

Bayramdan sonra ya güçlü bir koalisyon ya da erken seçim kararının ülke adına daha hayırlı olacağı düşüncesindeyim.. Bekleyip göreceğiz..

Kalın Sağlıcakla..

Günü Sözü: Gönlünü hoş tut, sabreden erer. Sevenlerin duası her yerde geçer. Mutsuzluk dediğin durmaz gider, dönecek devrandan şüphen mi var? / Mevlana

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR