İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Başarıların Arka Planı

Başarıların Arka Planı

Türk sporu olarak heyecan ve başarı dolu bir haftayı geride bıraktık. Öncelikle UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası yarı finaline yükselen milli takımımıza ve Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonasını zirvede tamamlayarak Dünya Şampiyonu olan Vakıfbank'a ülkemize yaşattıkları mutluluk için teşekkür ediyoruz. 
Değerli okurlar bu  iki başarının arka planına bakmamız gerekiyor. Yıllardır sadece konuştuğumuz. Nasıl başarılı oluruz ,nihayet uygulamaya geçti. Sürekli her platformda da belirtiğim gibi sporu sporun içerinden gelenler yönetsin. Örnek çok uzak değil bugün ülke olarak başarıya alıştığımız branşların başında voleybol geliyor.

Hem kadınlarda hem erkeklerde başarılıyız. Voleybolda başarı çıtası yükselmiştir. Rekabetçi bir ligimiz var. Kaliteli oyuncular mücadele ediyor. Aynı şekilde başarılarım devamlılığı için alt yapı çalışmaları yapılıyor. Umarım bu şekilde devam ederiz. Bunun için Türkiye Voleybol Federasyonu'na teşekkür ederiz.
***
17 Yaş Altı Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesi gelecek adına gerçekten ümit verici. Ancak geçmiş yıllardaki hataları yapmayalım. Her ne kadar alt yapı organizasyonlarında planlama hataları da yapsak. Yetenekli oyuncularımızı iyi eğitemesek de alt yapılarımızda gelecekte ismini sıklıkla duyacağız futbolcular bulunuyor. Kolay bir iş değil şampiyonadaki serüvenimiz A Grubu'nda başladı. ilk maçımızda 2-0 öne geçtiğimiz maçta İspanya'ya 3-2 mağlup olduk. İkinci karşılaşmasında ise ev sahibi Hırvatistan'ı 4-1, üçüncü mücadelesinde ise İtalya'yı 2-1 yenerek gruptan çıktık.

Çeyrek finalde Macaristan'ı 1-0 yenerek yarı finale yükseldik. Ve finale çıkmak için İngiltere ile karşılaşacağız. Ayrıca milli takımımız, yarı finale yükselerek 6-28 Ekim tarihlerinde Hindistan'da düzenlenecek 2017 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası Finalleri'ne Avrupa'dan katılacak 5 ülkeden biri olmaya hak kazandı.
Bugün isimlerini köşeme yazdığım bu çocuklar gelecekte tarih yazacak.
Teknik direktör Mehmet Hacıoğlu yönetimindeki milli takımın Avrupa Şampiyonası  kadrosunda şu isimler bulunuyor: 

Kaleci: Berke Özer, Ozan Can Oruç (Altınordu)
Defans: Ramazan Emirhan Civelek, Ozan Muhammed Kabak, Abdussamed Karnuçu (Galatasaray), Berkehan Biçer (Altınordu), Berk Çetin (Borussia Mönchengladbach)
Orta saha: Hasan Ali Adıgüzel (Akhisar Belediyespor), Egehan Gök (Altınordu), Kerem Atakan Kesgin (Bucaspor), Recep Gül (Galatasaray), Enes İslam İlkin (Samsunspor), Sefa Akgün (Trabzonspor), Umut Güneş (Stuttgart)
Forvet: Atalay Babacan, Yunus Akgün (Galatasaray), Ali Göçmen (Kasımpaşa), Malik Karaahmet (Eintracht Frankfurt)
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR