Samet CAN

Samet CAN

Bölücülüğe Taviz Yok

Bölücülüğe Taviz Yok

Geçtiğimiz cuma günü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin kaymakamı ve belediye başkan vekili Burak Akeller, Cuma namazını kılmak için gittiği camide, imamın Cuma hutbesindeki şehitlerimizle ilgili kısmın okumadığını fark etti ve imama hutbenin tam okunması konusunda uyarıda bulundu. Namazdan sonra Kaymakam Akeller, hutbenin niçin tam okunmadığını imam M.K.’ya sordu ve imamın baskı nedeniyle okumadığını söylemesi üzerine imama tepki gösterdi. İmamın bağlı olduğu sendika aracılığıyla bu olayı kamuoyuna servis etmesi ve Burak Akeller’in kendisine şiddet uyguladığını iddia etmesi üzerine çeşitli çevreler Kaymakam beyi hedef almaya başladı.

Cuma namazında hutbe sırasında imamın okumadan atladığı ancak Kaymakam Burak Akeller’in itirazıyla okumak zorunda kaldığı kısımlar şunlar:

“Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvî değerleri yaşamak ve yaşatmaktır.”

“Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Biliyoruz ki, Allah’ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen…”

Bu uzunlukta ve anlam bütünlüğü içinde ilerleyen bir kısmın sehven atlanması mümkün mü? Bir din adamı şehitlerimizden bahseden bu kısımdan rahatsız olabilir mi? Bir imamın baskı gördüğünü iddia ederek üzerinde bulunduğu topraklarda huzurlu yaşayabilmesi için hatta imam M.K. dahil olmak üzere bütün herkesin namusunu korumak için şehit olan kahraman askerlerimizi anmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Dahası, acaba imam M.K.’nın şehit olan askerlerimizi “şehit” olarak görmeyen Selefiilikle bir bağı var mı? Bu soruların cevapları ivedilikle verilerek kamuoyu aydınlatılmalıdır.

Bir başka konu ise imamı savunan sendika çevresinin ve bazı siyasi figürlerin Kaymakam bey özelinde zuhur eden “hilal bıyık” düşmanlığı. Şehit olan asker ve polislerimizin ve vatan için gözünü kırpmadan canından vazgeçmeye hazır serdengeçtilerin hilal bıyığı sorun olmazken neden Kaymakam beyin bıyığı zorunuza gidiyor? Şehadete en ön safta koşarken sorun olmayan hilal bıyığı bir kaymakama yakıştıramadınız mı? Türk milleti vatan için şehit olanları da şehitlerin hakkını savunanları da bıyığına, kılığına-kıyafetine bakmadan bağrına basar. Kaymakam Burak Akeller Türk milletinin vicdanıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR