Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Çocuklarınızı bu tuzaktan uzak tutun!

Çocuklarınızı bu tuzaktan uzak tutun!

Günümüzde çocukları her zaman ilgi bekleyen şefkatli bir elin sürek onların yanında olmasını arzular. Çocuklarınız yaramazlık yapıyor, evi darma duman ediyor diye kızmak yerine onların yanında olduğunuzu hissettirmek gerek.
Hangi kafadasınız?
Asla çocuklarınızı yalnız bırakmayın, her şeyi sizinle birlikte öğreneceğini aklınızın bir kenarından tutun. Evimin neşesi diye kapıyı açan çocuğa babasının seslenişiyle birlikte mi mutlu olursunuz yoksa çocuk sussun ne yaparsa yapsın da kafasında mısınız?
Anne ve babaların yapmış olduğu en büyük hatalardandır bu. Günümüz toplumlarında çocukları teknolojik aletlere teslim edilerek, susturulma yöntemi aslında çocuğun asosyal bir kişiliğe dönüşmesine neden olduğu unutulmamalıdır.
Yapamıyorsanız uzmanlardan yardım isteyin..
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yüzyüze sohbetlerin yerini sosyal medya araçları aldı. Çocuklar evden çıkmaz, arkadaşlarıyla mahalle arasında top bile koşturmaz oldu. Çocukların içinde varsa bir yetenek onun keşfedilip çıkartılması yerine bu tuzağın içine bir tekmede siz vurup atmayın. Sosyal medya ve teknoloji kullanımı konusunda yakınlarınızdaki uzmanlardan mutlaka yardım isteyin.
‘Vah’, ‘Tüh’ demeden..
Çocukların teknoloji kullanımı konusunda belirli bir program dâhilinde izin verilmesi gerektiği kanısındayım. 2 yaşındaki bir çocuğun elinde tabletin ne işi var. O minik bedenin tüm fizyolojik yapısını ve psikolojik algılarını alt üst eden bu tuzağa çocuğunuzu atmak istemezsiniz umarım. Ödevlerini bile internet yardımıyla yapan bir gençlikten bahsediyoruz. İlerleyen yaşam sürecinde ne kadar başarılı olacağı tartışılır. Bu yüzden Anne ve babaların ilerde ‘Vah’,’ tüh’ gibi hayıflanma içerisinde olmaması için mutlaka bu uyarıları dikkate almalıdır.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR