Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

DAEŞ’le Aynı Saftasınız

DAEŞ’le Aynı Saftasınız

Ülkemize yapılan her saldırı bize daha çok zarar veriyor, en son yapılan Reina saldırısı her yönden bizi vurdu. Vatandaşlarımızın katledilmesi biz derinden yaralarken, ülkemizin emaneti olan yabancı turistlerinde saldırıda hayatını kaybetmesi farklı bir sorumluluğu ortaya çıkardı. Elbette yapılan her terör saldırısı yüreğimiz dağlıyor ama bu saldırıyla birçok tartışma körüklendi. Bu saldırının beraber yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmek tehlikesi ortaya çıktı. Özellikle sosyal medya üzerinden “yılbaşına günah diyenler bu saldırıya zemin hazırladı” gibi söylemler ve “iyi ki oldu, oh olsun” şeklindeki ifadeler bize en büyük zararı verecek olan ifadelerdir. Yetkililerin bu tür açıklamalarda bulunan kendini bilmezler hakkında yaptırıma gitmesi ise kötü emellere hizmet edecek olanlara birer cevap niteliğindedir.

BOZGUNLUK ÇIKARIYORLAR

Cenabı Hak Maide 32. ayette şöyle buyuruyor : “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.”

Bu ayet DAEŞ gibi İslam üzerine olduğunu söyleyip te Müslümanlar arasında bozgunluk çıkaran hain ve teröristler için biçilmiş kaftan. İslam’ın ayetlerine uymayan bu örgütü hangi akıl İslami olarak nitelendirebilir.  

TÜRKİYE’YE SALDIRIYORSUNUZ

Reina’daki saldırının ardından İslam’ı ve Müslümanları suçlayanlar DAEŞ’le birlikte kol kola girmişlerdir. 39 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok yaralının olduğu saldırının ardından bu tür açıklamalar yapan insanlar adeta fırsat kollar gibi hemen harekete geçti. Aynı şekilde saldırıyı kınamayıp, lanetlemeyip “oh olsun” diyenlerde DAEŞ’in saffında yer almıştır. Çünkü DAEŞ’in amacı Türkiye’ye saldırmak, isteyerek veya istemeyerek Türkiye’ye saldırmaktadırlar.   

DÜŞMANIN İSLAM VE MÜSLÜMANLAR DEĞİL

Ülkede terör saldırısı olmuş adamın ilk işi “Yılbaşına günah diyenler bunun zemini hazırladı” şeklinde yazmak oluyor. Bu tür insanlara en güzel cevabı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez verdi:  Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. “Bu gece yapılan bu terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür.” Ülkemize yapılmış bir saldırı, yani Müslümanlara yapılmış bir saldırı, senin düşmanın İslam ve Müslümanlar değil. Teröre karşı birlik olmak çağrısı yapacağına kışkırtma yapıyorsun. Bu kadar İslam düşmanlığı olmaz, ne yapalım günah olan bir şeye günah değil mi diyelim. Biz günah dedik diye olmadı bu saldırı kendinizi böyle rahatlatmayın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR