Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Doğalgaz Desteği Artırılmalı

Doğalgaz Desteği Artırılmalı

2022 yılında açıklanan ücretsiz doğalgaz desteğinde yeni bir gelişme yaşandı. Hafta içerisinde yapılan değerlendirmelere göre; ücretsiz doğalgaz desteğinin 1 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.
1 Mayıs 2023 tarihine kadar yazılacak her bir doğalgaz faturasında yer alan ödeme tutarından, 110 TL ile 125 TL arası ücret alınmayacak. Hane halkının ödeyeceği her bir doğalgaz faturasının 110 TL ile 125 TL arası tutar Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Ülkemizin farklı noktalarında etkisini gösteren ani kar yağışı ve soğuk hava dalgasının, hızını giderek artırmasından yola çıktığımızda; evlerde kombi ve petek çalıştırması da hız kazandı.

Durum böyle olunca, faturalar işlemeye başladı ve hane bütçelerinde yeniden kış bütçesi planlaması başladı.

Ülkemizin bulunduğu konum nedeniyle; kış mevsiminin bol yağışlı, kuru ayazlı ve sert rüzgârlı olduğunu görüyor ve yaşıyoruz.

Bu nedenle 110 TL ile 125 TL arası uygulanacak doğalgaz desteğinin bir kademe artırılarak 150 TL ile 200 TL arasına çıkarılabileceğini düşünmüştüm.

Elbette bu süreçte Bakanlığın bütçe durumu ve alınan kararların etkisi kendini gösterdi ancak; vatandaşlarımızın en azından kışın biraz daha bütçe düşünmeden ve konforlu bir kış mevsimi geçirmeleri hususunda bu önemli bir durum diye düşünüyorum.

Karar Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar olduğu için, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile yeni bir düzeltme yapılır ise vatandaşların keyfi yerine gelecektir.

Çünkü doğalgaz faturalarının ödeme tutarları, her bir aile bütçesinin en az %50’sine kadar ulaşabiliyor. Bu tutar kış mevsiminin zor geçtiği illerimiz de daha fazla ödeme tutarı demek ve daha fazla aile bütçesi planlaması için çaba göstermek demek.

Umarım bu düzenleme üzerinde yeni bir gelişme yaşanır. Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak; yaşadığım en hızlı Sonbahar ve Kış mevsimi desem yanlış olmaz.

Özellikle kar yağışlarının diğer illerde hızla etkili olması zaten içerisinde bulunduğumuz durumu da özetliyor.

Doğalgaz desteği artırılmalı ve bu sayede vatandaşlarında kış şartlarına uygun meyve ve sebze tüketimi için ayıracağı bütçeye destek olunmalı.

En azından kış geçene kadar Bakanlık bütçesi üzerinden yapılacak yardım tekrar düzenlenmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR