Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Engelleri Birlikte Yıkalım

Engelleri Birlikte Yıkalım

 

 

 Engelliler, yaşadığımız bu zorlu hayatta asıl görülmesi ve elinden tutulması gerekenlerdir. Engelli kardeşlerimiz için günümüzde birçok olumlu çalışmaya imza atıldığına şahit olmuşuzdur. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde gerek belediyeler nezdinde gerekse de STK'lar nezdinde, bu arkadaşlarımızın yüzü bir nebze olsun güldürülmeye çalışılıyor. O arkadaşlarımızın yüz ifadesini gördüğümüzde içimiz gülüyor.

  Hayatın her anlamında bir desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü bu karmakarışık dünyanın sistemi onlara istemese de zarar verebiliyor. Onun için engelli kardeşlerimize karşı duyarlı ve sıcak kanlı olmak şart. Ancak bu işte bir tezatlık illa ki oluyor. Dilimizden çıkanları, pratiğe dökmediğimiz için kötü olaylara sebebiyet verebiliyoruz. Bunun toplumda birçok örneğini görmek zor değil.
  İnsanoğlu şeşer de şaşar da diyorlar ya bizim birey olarak engelli kardeşlerimize açtığımız yaraları, çoğu zaman devlet kurumları ve STK'lar kapatıyor. Bu anlamda Pursaklar Belediyesi'nden bahsetmek istiyorum. "Tebessüm Şehri" olarak anılan 140 bin nüfusa sahip ilçede engelli vatandaşlar adına güzel şeyler oluyor. Pursaklar Saray'da engelli vatandaşların bulunduğu büyük bir kampus var. Burada yardıma muhtaç engelli vatandaşlarımıza karşı hizmette kusur edilmiyor. Engelli vatandaşlarımız hayata tutunabilmesi için de birçok çalışma belediye tarafından yürütülüyor. Bunların hepsi büyük bir değerdir bana göre.
  Pursaklar Belediyesi, Engelliler Haftası münasebetiyle "Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” diyerek alkış alan bir programa daha imza attı. Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa bir yetenek yarışmasında tanınan Bilal Göregen'de katıldı. Engelli kardeşlerimiz engelleri ortadan kaldırarak, tüm maharetlerini bu programda gösterdi. Aslında imkan verildiğinde her şeyin rahatlıkla yapılacağını kanıtlayan o değerli kardeşlerimiz herkese büyük bir mesaj verdi. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de insanlar arasında yapılan ayrımı kabul etmediğini belirtti, engelleri birlikte aşacaklarını ve belediye olarak bu kardeşlerimizin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

  Bu söze ne denilebilir ki. Yüreği sevgi ve yardımlaşma ile dolu olan Selçuk Çetin Bey'e bizzat kendi adıma teşekkür ederim. Çünkü gerçekten o engelleri ortadan kaldırmak için çalıştığını görüyorum. İmkanların daha geniş olması halinde bu konuda büyük projelere de imza atılacağını düşünüyorum. Bizler birey olarak fazla bir şey yapamasak da bu işin öncüsü belediyeler, STK'lar bir de bakanlık üstlendiği taktirde engelli kardeşlerimize daha güzel bir hayat sunabileceğimizi ifade etmek istiyorum.

  Bu dünyada kimsenin garantisi yok. Herkes bir engelli adayı değil mi? Hiç istemeyiz ama bizde o kardeşlerimizin kaderini yaşayabiliriz. Biraz empati yapmak ve hayatımızın her anında onlara engel olmamak için biraz gayret göstermeliyiz.  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR