Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Farkındalık oluşturulması şart olmalı

Farkındalık oluşturulması şart olmalı

21 Mart down sendromu farkındalık günü kutlaması birçok ilde gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşları ve farklı dernekler söz konusu down sendromlu olarak hayata devam eden çocuklara, yetişkinlerin farklı olmadığını belirtmek için kutlamalar yaptılar.
Bu manzaralar çok hoştu ve televizyon bültenlerine konu oldu. Ancak benim aklıma takılan bir konu var onu size açmak istiyorum.
Zihinsel engelli veya down sendromlu çocuklar ile beraber bireylere yapılan zorbalıklar, tecavüzler istenilen suç cezasına ulaşacak mı?
Ayrıca cezalar yerini bulacaksa hangi şartlarda af durumu çıkarılmayacağı kesinleşebilir? Çünkü ben haber manşetlerinde zorbalıkları görmekten sıkıldım. 5 kişinin zihinsel engelli bireyimize gelecek neslimiz için faydalı olabileceğini düşündüğümüz bireyimize tecavüz etmesi ve mahkemenin usulsüz kararlar alması elin vicdana götürülmediğinin açık bir kanaatidir.
Bu konuda sosyal medyada paylaşımlar yaptığımda sana mı kaldı mahkeme kararı diyenler var suçun elbette bir cezasının olacağını biliyoruz ancak bunu yayarak şikayetimizi belirtmek en doğal hakkımız.
Ayrıca bir hatırlatma bu sıralamış olduğum iki maddeyi sadece down sendromlu veya engelsiz olan olmayan bütün insanlarımız için belirttim. Şimdi bazıları kalkar sadece down sendromlularımı kayırıyorsun diye laf öpüştürür. Ülkede lastik çok.
Diğer yandan haberlerde karşımıza çıkan güzel manzaralar karşısında down sendromlu vatandaşlarımız için eğitim seviyesi potansiyelinin artırılmasını onlara sağlanacak hizmetlerin daha üst seviyelerde olması için talepte bulunuyorum.
Onların bir insan olduğunu, bir kromozom farklılığı için farklı olmak zorunda olmadıklarını bilmelerini kalplerinde nefrete yer olmadığı için, mutluluk hormonları ile yaşadıklarının bilinmesinin bilincine ulaşılarak, daha iyi seviyelerde yaşam şartlarının sıralandırılması gerektiğini belirtmek isterim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR