İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Final Four Neden Olmasın

Final Four Neden Olmasın

Ülke basketbolumuz ve sporu adına son derece sevinçli ve gurur verici bir olay yaşadık. Ülkemiz, basketbolda THY Avrupa Ligi'nde ilk defa 3 takımla çeyrek finalle kaldı. Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 30. ve son hafta maçlarının ardından normal sezon tamamlandı. Bu sezon ilk kez 16 takımlı lig formatına göre oynanan organizasyonda Fenerbahçe ,Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş ilk 8 takımın mücadele edeceği play-off'ta oynamaya hak kazandı. Türkiye, Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ilk defa 3 takım tarafından çeyrek finalde temsil edilecek.
"Sporu sporun içerisinden gelenler yönetsin" 
Hepinizin de bildiği gibi bu sezon THY Avrupa Ligi'nde Final-Four yani 4'lü final organizasyonu İstanbul'un ev sahipliğinde yenilenen Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak. Basketbolda yıllardır kulüpler düzeyinde takımlarımızın istikrarlı yükselişi sürüyor. Başarı için birçok neden sıralaya biliriz basketbol ligimizin kaliteli oluşu, takımların oyuncu tercihleri gibi. Yılladır ülke sporumuzun sorunlarının tartışıldığı her platformda sürekli kullanılan bir ifade var. "Sporu sporun içerisinden gelenler yönetsin" Şimdi anlıyor musunuz başarının arkasındaki asıl nedeni. Gönül istiyor ki bütün branşlarda da sporun içinden gelen yöneticileri görelim. Basketbolda federasyon başkanlığı seçimleri öncesinde Milli Takımlar Menajeri Kerem Tunçeri ile röportaj yapmıştım. Türkiye Basketbol Federasyonunda  yapılacak genel kurul öncesinde Hidayet Türkoğlu'nun öncülüğünde güzel bir ekip kurulacağının müjdesini vermişti. Bugün gelinen noktada yapılan çalışmalar ülke sporumuz adına son derece gurur verici. Tabi bu arada önceki federasyon yönetimlerini unutmamak gerekir, Harun Erdenay ve Turgay Demirel'de yaptığı çalışmalarla basketbolda başarı çıtasını yükseğe taşımıştı.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu geçtiğimiz günlerde çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunmuştu. 4 yıllık görev sürelerinde Türk basketboluna büyük katkı sağlayacak projeler hayata geçireceklerini belirten Türkoğlu, Türk basketbolu için devrim niteliğinde kararlar alacaklarını ifade etti. Bu kararları merak bekliyoruz. Özellikle ben milli takıma ve yerli oyunculara ilişkin nasıl bir çalışma yapılacağını merak ediyorum. Açıklamada dikkat çeken başlıklara değinecek olursak Türkoğlu özellikle , Türk oyuncuların, takım içi rekabette dezavantajlı durumda olduklarını belirterek, daha fazla süre almalarına yönelik çalışmalar yapacaklarını söyledi. TBF olarak kulüplerle birlikte çalıştıklarını ancak milli takımların da her zaman göz bebekleri olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Amaç iki tarafın da başarısını sürdürebileceği, Türk oyuncularımızın daha fazla süre alabileceği, sorumluluk alabileceği bir ortam oluşturmak. Kendi kulüplerinde gelişip, milli takımı uzun yıllar sırtlayacak oyuncular yetiştirmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız iyi bir çalışma yaptılar. Önümüzdeki referandum sürecinden sonra güzel bir basın lansmanıyla projelerimizi paylaşmayı planlıyoruz” dedi. Ayrıca Türkoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu ve TBF merkezinin de içinde bulunduğu yaklaşık 42 dönümlük alanda bir spor kompleksi inşa etme planlarının olduğunu ve projenin tesis anlamında bir ilk olacağını söyledi.
THY Avrupa Ligi'ne yeniden dönecek olursak, şahsi olarak 3 takımımızın da Final Four'a kalma şansının olduğunu düşünüyorum. Özellikle Fenerbahçe'nin şansının tecrübesi nedeniyle daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Eşleşmelere baktığımızda Darüşşafaka Doğuş,  Real Madrid'le, Anadolu Efes , Olympiakos'la, Fenerbahçe ise Panathinaikos ile eşleşti. Bütün herkes Avrupa basketboldaki Türk-Yunan eşleşmelerinin sonuçlarını merakla bekliyor. Neden son 4 takım arasına takımlarımız kalmasın, tecrübeli koçları ve kaliteli oyuncularıyla İstanbul'da düzenlenecek Final Four'da neden olmayalım.   
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR