Samet CAN

Samet CAN

Geçmiş olsun Türkiye

Geçmiş olsun Türkiye

Ülkemiz art arda depremlerle sarsıldı. Son bir asırdır başımıza gelen en büyük doğal afet olan bu depremlerle Kahramanmaraş ve Gaziantep başta olmak üzere on ilimiz ciddi hasar aldı. Milletimiz tek bir yumruk oldu ve herkes depremzedelere yardım edebilmek için yandı tutuştu. Yurdumuzun dört tarafında küslükler bir kenara bırakıldı, siyasi görüşlerimiz askıya alındı ve herkes elinden geleni yapmaya çalıştı ki binlerce insan sadece yardım maksadıyla hala orada. Yüce Rabbimden temennim hala enkaz altında kalanların bir an önce çıkartılması ve canınını kurtarsa da soğukla mücadele eden insanlara uygun koşulların bir an önce sağlanabilmesidir.

Yardım etmek maksadıyla deprem sahasına gitmek isteyip de araba bulamayan binlerce insan olmuştur. Bölgeye giden her araç ağzına kadar yardım malzemesi ve güzel yürekli insanlarla dolu. Büyük, küçük; az, çok demeden bütün milletimiz yardım etmek için koliler doldurdu. Tırlara yüklenen kolilerin içinde sadece yardım malzemesi değil bolca gözyaşı ve dua da vardı. Allah aziz milletimizden ve devletimizden binlerce kez razı olsun.

Milletimizin samimi çabalarına karşın bir grup fırsatçı da alçakça bu afet ortamından kazanç elde etmeye çalıştı. Deprem olur olmaz yardım malzemeleri ve bilhassa battaniyelerin fiyatlarını yükselten, borsa açılır açılmaz çimento fabrikalarının hisselerine hücum eden yahut bu üzücü hadiseden herhangi bir şekilde rant sağlamaya çalışan bu fırsatçıların hesabı elbet görülecektir. Şereften yoksun olan bu namussuzlara gereken en ağır ceza verilmelidir.

Kimse unutmasın ki devletimiz evelallah başımızdadır ve güçlüdür. Bu zor günleri millet ve devlet olarak hep beraber atlatacağız ancak bu ortamdan rant sağlamaya çalışan alçakları da asla unutmayacağız. Yıkılan binalar yapılır, vatandaşlarımızın yarasını sarmak için elden gelen her şey yapılır ancak bu kahpeler için umut yok bir an önce “gereken” yapılmalı.

Tekraren ölen vatandaşlarımıza rahmet, bütün milletimize ise geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR