Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Görmezden gelmeyelim!

Görmezden gelmeyelim!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı hizmete gireli birkaç güne tam 6 ay olacak. Toplam 8 kattan oluşan yeni gar binası modern görünümüyle ister istemez insanı büyülüyor. 
Başbakan Binali Yıldırım, 29 Ekim 2016'da yapılan açılış töreninde Ankara YHT'den günlük 150 bin kişinin geçeceğini söylemişti. Gerçekten de öyle tıklım tıklım. 
Binlerce kişi Yüksek Hızlı Trenin konforuyla seyahat etme imkanı buluyor. Önceki gün ben de YHT binasını gezme fırsatı yakaladım. Önceden içinden geçmiştim ama dev tesisi tam anlamıyla gezme fırsatı bulamamıştım. Herkesin emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir yatırım olmuş.
Ancak eski gardan yeni gara geçiş sırasında tehlike arz eden bir nokta var. Tarihi gardan giren bir kişi alt geçitten geçerken biranda kendini yeni garın otoparkında buluyor. Araçların dolaştığı dev alandan geçiş noktasına gitmek isteyen yayalar tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor. Allah göstermesin hızlı bir sürücü yayaları her an ezebilir! 
Bilmiyorum bu durum yetkililerin gözünden mi kaçtı ama bu geçiş için mutlaka yayalara ayrı bir yol ayrılmalı. Üzücü bir hadiseye mahal vermemek için tedbir şart. 
***
Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu  bugün Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anılacak. 

Şehit Yazıcıoğlu'nun anma törenine binlerce kişi katılacak. Türk siyasi tarihinden önemli bir yeri olan Yazıcıoğlu hiçbir zaman unutulmayacak ve sevenlerinin gönlünde daime yaşayacak. 

Yazımı son olarak benim de çok sevdiğim Muhsin Yazıcıoğlu'nun şu sözünü paylaşarak bitirmek istiyorum: "Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk Devletsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk Bayraksız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Ezansız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Hürriyetsiz olmaz."

Nur içinde yat...


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR