Bedia Aktimur

Bedia Aktimur

HAYATI PAYLAŞMAYA NE DERSİNİZ

HAYATI PAYLAŞMAYA NE DERSİNİZ

 

  " Kaynaş(ıp huzura kavuş) manız için size kendi (cinsi) nizden zevceler yaratması ve aranıza sevgi ve merhamet koyması O'nun (kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz ki bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır."  (Rum /21)

   Allahü teala, kadını ve erkeği birbirlerine rakip olsun, güç gösterisinde bulunsun, yaşam içinde her türlü alanda yarışsınlar diye yaratmadı; aksine kadını da erkeği de birbirlerinde sükun bulsun, biri diğerinin eksiğini tamamlasın ve içinde bulundukları yaşamı paylaşsınlar diye yarattı.

   Fakat, maalesef günümüzde bu durum çok farklı algılanıp, çok vahim olayların yaşanmasına sebep olmaktadır.
   
   Kadın - erkek ayrımı yapmadan; insanoğlu neden Rabbi tarafından kendisine bahşedilen güzellikleri görmezden gelerek, verdiği nimetlere şükretmek yerine hem baskın karakter olmak hem de karşı cinste olupta kendisinde olmayana sahip olmak ister ki...
  
   Kadın ve erkek hem duygusal hem de fiziksel olarak farklı yaratılmışlardır. Birbirlerinden farklılıkları birer eksiklik değil, bilakis zenginlik olarak algılanmalıdır.

   Mesela erkekler, kendilerini erkek yapanın fiziksel güç olduğunu düşünmekte, bu yönlerini ön plana çıkarıp güç gösterisi yaparak varlığını hissettirmeye çalışmakta ve bu sayede saygınlık elde ettiğini zannetmektedir. Oysa ki, erkeği erkek yapan fiziksel gücün dışında; soğukkanlılığı, merhameti, korumacılığı ve sahiplenme kimliğidir.

   Kadınlar ise, fiziksel zayıflığını görmezden gelmekte, bunu bir eksiklikmiş gibi algılayıp, karşı taaruza geçerek sınırlarını zorlamakta, Rabbin kendilerinden başka hiçbir varlığa vermediği; evladının cennetini ayaklarının altında barındıran annelik değerini ve kıymetini unutmuş bir halde oradan oraya savrulmaktalar.

   Halbuki, hiç bu zahmetlere girmeden, hiç kimseye hiçbir şeyi ispat etmeye çalışmadan, hem kadınlar hem de erkekler olarak arzu ve istekler üzerinden birbirimize eziyet etmek yerine, destek olsak, yorulduğumuz yerde birbirimize omuz versek, hüzün basıp yalnızlığın ağırlığı üzerimize çöktüğünde, varlığımızla gönüllerimizdeki boşlukları doldursak, mutlu olduğumuzda bunu paylaşarak çoğaltıp etrafımıza dağıtsak, kısaca hayatı paylaşsak ne güzel olurdu değil mi?

Allahü teala, kullarına dünyada yaşamaları için sadece bir tane hayat bahşetmiştir. Bu hayatı da mutlu bir şekilde yaşamak için eşler vermiştir. Rabbimizin bizlere bahşettiği bu hayatı eşlerimizle yarışmak ve onlarla didişmek yerine paylaşmaya ne dersiniz..

Selam ve dua ile.....

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR