İmha TİMİ

İmha TİMİ

Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi bir grup belgeli ve izinli profesyonel avcı, zirai mücadele amaçlı Güdül'de sürek avı gerçekleştirdi. Avda 50 tane yaban domuzu itlaf edilip imha edildi. 

Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi bir grup belgeli ve izinli profesyonel avcı, zirai mücadele amaçlı Güdül'ün kırsal kesimlerinde sürek avı gerçekleştirdi. Güdül'deki çiftçileri bir hayli rahatsız eden domuz sürüsüne karşı 2 haftadır yapılan avda, çok sayıda yaban domuzu itlaf edildi.     

ÇİFTÇİYE BÜYÜK ZARAR VERİYORLARDI
Bir batında 10'dan fazla yavru doğurabilen domuzların, bu sıralar Güdül'de epey çoğaldığı, sürüler halinde gezdiği ve çiftçilere büyük zarar verdiği tespit edildi. Yaban domuzlarının çoğalmasından büyük bir endişe duyan bağ ve bahçeleri zarar gören bölgedeki çiftçiler, Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği'nde domuzların imhası için yardım talep etti. 

50 YABAN DOMUZU İMHA EDİLDİ
Özellikle tarım arazilerine büyük zarar veren yaban domuzlarının imhası için dernek üyesi olan izinli ve belgeli profesyonel yaklaşık 40 kişilik avcı imha ekibi kuruldu. Gerekli tüm izinleri ve tedbirleri alan avcıların yanında bölgedeki muhtarlar ile milli park görevlileri de bulundu. 2 hafta sonu art arda yapılan sürek avında 50 tane yaban domuzu vuruldu. Vurulan domuzlar hemen imha edildi.    

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
İki haftadır gerçekleştirdikleri sürek avıyla ilgili Habervaktim'e konuşan Yenimahalle Genç Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Şükrü Çulha, "Baş gösteren domuz sıkıntısından dolayı mağdur çiftçilerimiz bize başvurdu. Profesyonel avcılar olarak biz zor günlerinde her zaman yanlarındayız. Bu konuda sıkıntısı olan bize başvurabilir. Gerekli izinleri aldıktan sonra domuz itlafını yapabiliriz" dedi. 

TAM TEÇHİZATLI SÜREK AVI
Ava katılan tüm avcıların belgeli ve tam teçhizatlı olduğunu belirten Başkan Şükrü Çulha, "Kurallar çerçevesinde av yapmaktayız. Her şey kuralına uygun işlemekte.  Amacımız, bize yaban domuzu ile mücadele etmemiz talebinde bulunan çiftçilerimize yardımda bulunmak. Çünkü bildiğiniz üzere domuz bir batında 10-15 tane doğruyor. Domuzlar, bağ ve bahçeye girdiğinde orayı dümdüz ediyor ve büyük zarar veriyor. Kış mevsiminde domuzlar yiyecek aradığı için tehlike daha büyük oluyor" diye konuştu.  

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM -


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.