Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Kadın İnsanlığın Onurudur

Kadın İnsanlığın Onurudur

Dün malumunuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ydü. Erkeklere ufkuyla yön veren, ailesinin temel direği olan, annelik vasfı ile donatılan kadınlarımız hakkında bu yazımda birkaç kelime yazmadan geçmemek olmaz. 

Kadın kimdir?

-Kadın, Yüce Allah'ın bize en kutsal emanetidir. 
-Kadın, annedir.
-Kadın, eştir.
-Kadın emektir, emekçidir.
-Kadın, bayan değildir.
-Kadın, sığınılan duadır, limandır. 
-Kadın, güzelliktir, zarafettir.
-Kadın, sadakattir. 
-Kadın, en güzel hayat arkadaşıdır. 
-Kadın, düştüğünde seni yalnız bırakıp gitmeyendir. 
-Kadın, eşine her koşulda destek olandır. 
-Kadın, temizliğin göstergesidir. 
- Kadın, sadece çocuk doğurmada görevli değildir. Ailesine 'besmele' olarak gönderilmiştir. 

***
Kainat Peygamberi Hz. Muhammed'in kadınlarla ilgili de çok güzel ifadeleri olmuştur. Bunlardan birkaçını size aktarmak istiyorum: 

"En güzel dünya nimeti, insanın sahip olabileceği nimetlerin en hayırlısı: Zikreden dil, şükreden kalp ve insanın iman doğrultusunda yaşamasına yardımcı olan kadındır.”

Rasûlullah’a soruldu: "Ey Allah’ın Rasûlü!, bizden her biri üzerinde, zevcesinin hakkı nedir?" "Kendin yiyince ona da yedirmen, giydiğin zaman ona da giydirmen, yüzüne vurmaman, takbih etmemen, evin içi hariç onu terk etmemen.”

***

Kadınların en büyük özelliği ise mucizevi bir şekilde annelik duygusunu tatmaları. Anne ile bebeği arasında herkesin malumu kuvvetli bir bağ var. Bu bağ anne rahmine düşmesiyle başlıyor aslında. Biyolojik bir ilişki olan bu bağ yerini gitgide duygusal olarak sonsuz güven ve sevgiye bırakıyor. Bebekler güven duygusuyla dünyaya geliyor. Doğumun ardından annenin kucağına verilmesiyle bebekler bir güven daha tazeliyor. Yaradılıştan dünyaya gelir gelmez annenin kokusunu içine çekiyor. Bu mucizeye herkes şahit oluyor.

***
Görüyoruz ki kadınların bu yaşamın en önemli parçası. Kadınların bu özelliklerini aklımızdan çıkarmadan ona göre doğru adımlar atmalıyız. Onları Allah'ın bir lütfü olarak görerek sürekli başımızın tacı yapmalıyız. Kadınlara atfedilen annelik duygusu bile onları özel kılmaya değer. Son olarak Peygamberimizin bu konudaki hadisini de hatırlatmak gerekirse: "Cennet anaların ayakları altındadır."


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR