Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Kaldırımlar işgal altında!

Kaldırımlar işgal altında!

Otopark sıkıntısı olunca sürücüler, araçlarını nereye park edeceklerini şaşırıyor.
En olmadık yerlere bile park eden araç sahiplerine milletçe şahit oluyoruz. 
İnanın o görüntü karşısında gülümsememek elde bile değil. Gülümsüyoruz diyoruz ama aslında tam bir trajedi örneği.
Çünkü artık her yer araç işgali durumunda. Kaldırımlar, refüjler, binaların önleri, işin özü boş bulduğumuz her yere araçlarımızı çeker olduk. 
Herkesin aracının olması gayet güzel bir şey. Ancak araçların bu fazlalığından dolayı oluşan otopark sıkıntısı ile her yere park gözüyle yaklaşmamız hiç hoş bir şey değil. 
Özgürlük herkes için illaki olması gereken bir kavramdır ancak bu özgürlüğümüz başkasının hayatına ve özgürlüğüne girecek kadar genişlemişse o halde özgürlüğümüzü kısıtlamamız gerekir. Özgürlüğü suiistimal etmemek gerekir değerli arkadaşlar.  
"Sadece kaldırıma ya da uygun olmayan bir yere park ettim ne olur yani?" demeyin. Başka insanların özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Şahıs olarak o kişinin hakkını elinden alıyorsunuz. Park edilmesi yasak olan yerlere araçlarınızı çekmeniz diğer insanları geçişini engelliyor. Yayalara hayatı zorlaştırıyorsunuz. 

Engelli vatandaşlarımızı görüyorum. Sırf siz aracınızı yanlış yere park ettiğinizden dolayı geçemiyor. Çabalıyor, uğraşıyor ama olmuyor yeri geliyor bu durumdan dolayı canı yanıyor, içi darılıyor. 

Bu konuda örnekleri saymakla bitmez. Onun için her konuda duyarlı olmak "ben" merkezli değil toplum odaklı hareket etmek gerekir. 

Nasıl ki aynı zor durumda biz kaldığımız zaman o kişilere kızıyorsak biraz empati yapmak şart diye düşünüyorum. 

Toplum kurallarına riayet ettiğimiz sürece Allah'ın izni ile sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. 
***
Geçtiğimiz günlerde bir Türk Telekom bayiine gittim. Yetkili ile konuşurken hemen önümde cep telefonu hattı kampanyalarını gösteren listeler dikkatimi çekti. Birkaç tarife hakkında bilgi almak istediğimde karşımdaki yetkili, "Efendim bu kampanyalar bitti! Mart ayı için geçerli değil" dedi. Bu cevaba şaşırdım çünkü kampanya tanıtımı bitti ise onun hala müşterilere gösterilmesindeki niyeti merak ettim. 
Bunun ardından oradaki yetkili, "Efendim bizim bu tarifeleri çıkarmamız yasak. Ondan dolayı bekliyor. Genel merkezden yetkililer geliyor sadece onlar alabiliyor. Bizim çıkartmamız yasak Geldiklerinde fotoğraflarını felan çekiyorlar" deyince şaşkınlığım iki katına çıktı. 
Buradan Türk Telekom'a sormak istiyorum. 
1- Kampanyalarınızın süresi bitmesine rağmen neden tanıtım afişleri o bayilerden geç çıkartılıyor?
2- Neden bayideki yetkiliye o afişlere çıkarma yasağı getiriliyor?
3-Kampanyaların bitmesine rağmen bayilerde müşteriye yeni gibi gösterilmeye çalışılmasına neden ihtiyaç duyuluyor? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR