Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Karavan Park Sorunları Devam Ediyor

Karavan Park Sorunları Devam Ediyor

1 Haziran 2023 tarihinde https://www.gazeteilksayfa.com üzerinde yazmış olduğum “Karavan Parklarına Çözüm” başlıklı yazımın üzerinden tam “1” bir yıl geçti ancak karavan park sorunları devam ediyor.

Pandemi ve depremler sonrasında hayatımızın büyük bir bölümünde yer edinen “karavan satın alma” ve “karavan kiralama” süreçleri, sorunları ile insan yaşamına zarar vermeye devam ediyor.

Bir yanda binlerce lira masraf yaparak, hayallerine kavuşma adına karavan satın alan karavan severler, bir yanda “park yasağı” ile zabıta ekipleri ile denetlemeler gerçekleştiren Belediyeler.

Bu süreç her iki kesime de zarar vermeye başladı.

Belediyeler, yasaklanan bölgelerde (işgal edilen) uzun süreli karavan park durumundan yoğun şikayet alıyor ve bunu “yasaklama” yaparak engellemeye çalışıyor.

Karavan sahipleri ise “biz nerede karavan konaklaması” yapacağız diye sitem ediyor.

Bir de bunun yanında “belediyeleri” ve “karavan sahiplerini” eleştiren, konudan bağımsız bir “halk” varlığı gerçeği var.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’un Pendik sahil şeridi üzerinde, İzmir’in Bayraklı sahil şeridi üzerinde karavan yasaklamaları ile gündem sarsıldı.

Bu durum, karavan sahibi olmak isteyenler ile karavan sahibi olanları düşündürmeye başladı.

Karavan sahipleri, kendilerine karavan park edebilecekleri alan istiyorlar. Çünkü gelecek haftalarda ve aylarda “orman yasakları” devreye girecek ve ormanlık alanlarda da karavan ile park yasak olacağı için “nerede” karavan yaşamına devam edecekleri hakkında bilgi edinmek istiyorlar.

1 Haziran 2024 tarihinde yazdığım yazımda şu ifadeleri kullanmıştım;

“İllerinde ve ilçelerinde karavan parkı bulunmayan Belediyeler ve Valilikler; bu tarz örnekleri göz önüne alarak, karavan turizmine sahip çıkmalıdır.”

Ancak yaşanan seçim süreci, değişen Belediye başkanları, atanan yeni Valiler vb. faktörler ile çalışma süreçleri uzadı ve uzamaya devam ediyor.

Eğer gerçekten karavan turizmine destek vermek istiyor ve her seferinde “turizm ülkesiyiz” diyorsak; karavan park sorunları devam ediyor yerine, karavan park sorunlarını çözmeye devam etmeliyiz anlayışı ile hizmetler sunulması gerekmektedir.

Bu süreç sadece karavan sahiplerine zarar verdiği gibi, Belediyeler ve Valilikler gibi kurumlara da zarar vermektedir. Dışarıdan bu süreci izleyen pek çok kişi; Belediyelere ve Valiliklere eleştiride bulunurken, Belediyelerin ve zabıta ekiplerinin uyguladığı karavan park yasağına destek verenler arasında uçurum var.

Eğer itibar zedelenmesi yaşanmamasını istiyorsak; her ilde yeni karavan parkları inşa etmeliyiz ve sosyal imkânları donatmalıyız.

1 Haziran 2023 tarihinde yazmış olduğum yazım üzerinden bir yıl geçmişken, bu sorunlar devam ediyor ise; herhangi bir çalışma yapılmamış veya karavan kültürü hakkında bilincimiz zayıf demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR