Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

Komşuyuz

Komşuyuz

Son bir yıldır ülke gündeminden düşmeyen 2023 genel seçimlerinin sonuna gelindi. Seçimin ikinci tura kalması ile uzayan seçim gündemi ülke gündeminde en çok konuşulan en çok yer alan konu oldu. Seçim bitti ve sonuç kimini mutlu etti kimini üzdü. Seçim sonuçlarının Vatana ve Millete hayırlar getirmesi dileği ile.

Bütün vatandaşlar, vatandaş olmanın yanı sıra bir anne, bir baba, bir kardeş, bir komşu ve arkadaş gibi görev ve sıfatları taşıyor. Seçim sürecinde ağırlaşan konuşma dili ve rekabet birçok düşünceden insanı bu saydığım sıfatları geride bırakarak sadece seçmen kısmına odaklandırdı. Bu durum yeri geldi birçok arkadaşın dostun arasının açılmasına ya da uzaklaşmasına neden olmuş duruyor. Görüş farklılıklarının bir güzellik olduğunu farklı düşüncelerin demokrasinin gerekliliklerinden olduğunu unuttuk gibi.

Her vatandaş vatandaşlık görevini yerine getirerek düşüncesi gereği oyunu kullandı. Ve seçimler bitti. Sonuç vatana ve milletimize hayırlar getirsin. Merhum liderlerden Muhsin Yazıcıoğlu’nun konu ile alakalı çok güzel bir sözü var. Merhum lider derki; “Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız.”

Merhum Liderinde dediği gibi “Siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız” unutulmaması gereken asıl nokta bu. Türk Milleti her felakette her zorlukta bir ve beraber olmayı başarmış nadir milletlerdendir. Bu büyük millet tarihten beri komşusunun, arkadaşının derdini kendi derdi sayıp onunla dertlenen ve çözüm arayan bir millet olmuştur. Yine aynı birlik ve beraberlikle bütün farklılıklarıyla beraber bir bütün olacağı yarınlar önümüzde. Çünkü her felakette ve zorlukta anladık ki bizi bizden daha fazla kimse düşünmüyor. Yine ilk destek komşumuzdan geliyor. Yeri geliyor birini yarım yapıp paylaşıyor. Yeri geliyor senin derdini kendi derdi sayıp onunla dertleniyor. Unutmayalım ki; “Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR