Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kredi Kartlarına Çözüm

Kredi Kartlarına Çözüm

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama, ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. Özellikle ev alacaklar, kredi çekecekler ve kart sahiplerini yakından ilgilendiren gelişmeye göre; sosyal medya alevlendi ve ülke genelinde peş peşe haberler yapıldı.

Bakan Şimşek açıklamasında; kredi hacminin yüzde 140 oranında olduğu ifade etti ve bu oranın günümüz Türkiye Cumhuriyeti enflasyon oranına kıyasla, iki kat fazla olduğunu vurguladı. Söz konusu yüzde 140’lık oranın, enflasyon ve cari açığın kontrol altına alınması da zor olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek’in açıklamaları yoğun ilgi gördü.

Günümüzde; yediden yetmişe hemen herkesin kredi kartı ile harcama yaptığı, kredi çekerek ev ve araba aldığı bilinen bir gerçek. Belki çok nadir kesim nakit ihtiyacını, giderleri ile kıyaslı olarak kullanabiliyor ancak bu oranın ne kadar az ve ne kadar çok olduğu da görünen bir gerçek.

Bakan Şimşek’in açıklamalarında yola çıktığımızda; ev, araba ve arsa gibi çeşitli kazanımların zor olduğunu görebiliyoruz. Bu zorluğun üzerine bir de kredi kartı düzenlemeleri ve kredi düzenlemeleri yapılır ise vatandaşın nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu tabi.

Ben şahsi fikrimi belirtmek isterim; eğer kredi kartı düzenlemesi ve kredi düzenlemeleri yapılacak ise; bunun birkaç yıl içerisinde kademeli olarak düzenlenmesini isterim.

Vatandaşa bir anda; kaldır at veya kes at tarzı bir işlem yapılacak ise; süreç işleyici zora girecektir. Hali hazırda kredi ödemesi yapan veya kredi kartı taksitleri yapanlar elbette çok zorlanmayacaktır ancak, yeni kredi çekimi veya kredi kartı kullanımına yeni başlayacak pek çok kişi otomatik olarak zorlanabilir.
Bu yüzden sürecin çok nadir ve hassas şekilde yönetilmesi, vatandaşın faydasına olacaktır diye düşünüyorum. Umarım bu düşüncem, Bakan Şimşek tarafından ve ekibinden de gereken ilgiyi gösterir şekilde olur ve beni yanıltmaz.

Çünkü günümüzde pek çok vatandaşımız, borçlanarak ev ve araba veya diğer çeşitli kazanımlar elde edebiliyorlar. Bu konuda atılacak adımların da bu kazanımlara yönelik olarak planlı ve verimli olmasını canı gönülden isterim.

Bakalım, gelecek süreçte yapılacak yeni açıklamalar ve planlanan çalışmalar vatandaşı ne gibi etki altına alacak veya vatandaşı rahatlatacak. Umarım bu süreçte kazanan vatandaş olur ve “para” ülkemizin ana gündemi olmaktan çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR