Kuran’da ihlas ne demek? İhlaslı insan nasıl olunur? İhlaslı insan kime denir?

Kuran’da ihlas ne demek? İhlaslı insan nasıl olunur? İhlaslı insan kime denir?

Kalp temizliğinin ve saflığının bir göstergesi olan ihlas, yalnız Allah'ın rızasını arayan bir nimettir. Peki, Kuran’da ihlas ne demek? İhlaslı insan nasıl olunur? İhlaslı insan kime denir? İşte detaylar:

İhlas, kişinin bütün varlığı ve benliği ile Allah'a kulluk etmesi ve bu kulluğunda ondan başkasını düşünmemesidir. İhlasta yalnızca cenabı hakkın rızası talep edilir. Menfaat ve şöhret gayesi güdülmez. Bundan dolayı da yapılan işlere asla riya ve gösteriş karışmaz. Kur’an-ı Kerim’de ihlasın önemi ve kişiye sağlayacağı faydalar belirtilmiştir. Buna göre ihlas, ibadet ve her türlü davranışta Allah'a özden bağlanmaktır. Peki, Kuran’da ihlas ne demek? İhlaslı insan nasıl olunur? İhlaslı insan kime denir? Tüm detaylar haberimizde:

ihlas-2.jpg

KUR’AN’DA İHLAS NE DEMEK?

İhlas, insanı her türlü fenalık ve kötülükten uzaklaştıran üstün bir meziyettir. Kur’an-ı Kerim’de “Biz ondan Yusuf’tan kötülüğü ve fuhşu uzaklaştırmak için işte böyle yaptık. Çünkü o ihlasa erdirilmiş kullarımızdandır” buyurulmuştur. Yine ayeti kerimede insanın, şeytanın hile ve tuzaklarından ancak ihlası sayesinde kurtulabileceği belirtilmiştir. “İblis şöyle dedi; senin şerefine ant olsun ki içlerinden ihlaslı kulların hariç elbette onların hepsini azdıracağım.”

ihlas-3.jpg

Kur’an-ı Kerim insanlığa rehber ve önder olarak gönderilen Peygamberlerden ihlasla yoğrulmuş şahsiyetler olarak bahsetmektedir. Çünkü Allah'ın Peygamberleri davet ve tebliğlerinde cenabı hakkın rızasından başka bir gaye ve maksat gütmemişlerdir. Hz. Peygamber (S.A.V) ihlaslı olmanın olgun müminlerin özelliklerinden olduğunu şöyle haber vermektedir: “Şu üç meziyete sahip olduğu sürece Müslümanın kalbi kin, husumet ve şer taşımaz. Herhangi bir işi Allah için yapmak Müslümanların başındaki yöneticilere hayır dilemek ve Müslüman toplumundan ayrılmamak.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.