Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Kuru tehditlere cevap 16 Nisan’da verilecek

Kuru tehditlere cevap 16 Nisan’da verilecek

Hürriyet Gazetesi’nin “Karargah Rahatsız” başlığıyla servis ettiği bu haber başlı başına bir skandaldır. Görünen şu ki Hürriyet eski günlerinde attığı manşetlere büyük özel duyuyor. Bu son yapılan bu haber vesayet umudunun halen sürdüğünün göstergesidir.
 

KAMUOYU TATMİN OLDU MU?
16 Nisan’da yapılması planlan referandum oylaması öncesi bu haberin yapılması son derece önemlidir. FETÖ’nün kalleş darbe girişimi sonrasında böyle uydurma bir haberin Türkiye gündemine pompalanması tesadüf olmaz. Açılan soruşturmanın ardından yapılan görev değişiklikler ve ‘Editoryal hata’ açıklaması kimseyi tatmin etmiş gibi gözükmüyor.

ÖNCESİ VE SONRA OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ
Birileri hala Millet iradesinin önemini anlayamamış olacak ki havada darbe ya da muhtura kokusu arayışını sürdürüyor. Ak Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana içeriden ve dışarıdan gelen müdahalelere karşı adeta çanak tutan bu güruhun 28 Şubat’ta yapmış oldukları ve son olarak 7 Haziran seçimlerinde birilerinin ana üssü olduğunu kamuoyunda bilmeyen yok. Yani “Karargah Rahatsız” başlıklı Hürriyet’in bu haberi öncesi ve sonrası olarak değerlendirilmelidir.

MİLLETİN İRADESİNE AYAR VERMEYE ÇALIŞANLARDAN HESAP SORULMALI
Bu Milletin iradesine kim ayar vermeye kalkıyorsa bunun hesabını vermelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın 15 Temmuz gecesi CNN Türk ekranlarına bağlanarak yapmış olduğu Facetime görüşmesinden tüm Türkiye’nin tanıdığı Hande Fırat’ın sonrasında “Karargah Rahatsız” başlıklı haberi akıllarda çok sayıda soru işareti bırakıyor.
FETÖ'cü askerler tarafından askeri darbe girişimine karşı canlı bağlantılarla halkı bilgilendiren CNN Türk, darbeci askerlerin hedefi olmuştu. Darbeye ‘Hayır’ diyen Hürriyet neden şimdi Karargah’ı işaret etti? 15 Temmuz'da gösterdikleri tavır belki iyimser bir hava oluşturdu ama bu başlık, hala aynı yerde durduklarını gösteriyor. Bu soruların cevabı ilerleyen günlerde netleşecek.

DELİLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL
Erdoğan'ın ve AK Parti'nin milleti arkasına alan tarih yürüyüşüne karşı oluşturulan içerideki ana cephe içinin bu kuru tehditlerine gereken cevap 16 Nisan’da verilecek. 28 Şubat’tan günümüze hiç değişmeyen bu zihniyetin değişmesin beklemek delilikten başka bir şey değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR