Hakan Şahin

Hakan Şahin

Millete Kesilen Fatura

Millete Kesilen Fatura

Meclis başkanlık divanı üyelerinden Elif Doğan Türkmen’in iletişim giderlerinin açıklanması kamuoyunda tartışmalara yol açtı.
***
Ben bir vatandaş olarak meclis çalışanlarının iletişim giderleri ne kadar olur, bu hak nasıl düzenlenir, ödeme nasıl yapılır şeklinde bir bilgiye sahip değildim. Ta ki Elif Doğan Türkmen’in fahiş tutardaki iletişim faturası açıklanana dek. Artık şunu öğrenmiş olduk; Başkanlık divanı üyelerinin iletişim giderleri konusunda bir sınırlama yokmuş ve masraflar devlet tarafından karşılanıyormuş. Yani istedikleri kadar haberleşme faturası çıkarabilirler, bir limit yok ve bu faturalar vatandaşın ödediği vergilerle karşılanır.
***
İletişim giderleri ile meclise 1 milyon 200 bin TL’lik fatura çıkaran Elif Doğan Türkmen verilen hakkı kullandığını söyleyerek kendisini savundu. Olaya biraz da farklı açılardan bakmak gerekirse Türkmen iyi bir şey yapmaya çalışmış da olabilir. Türkmen, sınırsızlığı test etmiş olabilir. Acaba bu sınırsızlık nerede son buluyor diye merak etmiş olabilir. Bir ayda en fazla haberleşme gideri oluşturma konusunda rekor denemesi yapmış olabilir. Bir ay içerisinde en fazla ne kadar arama yapabilirim, mesaj atabilirim, mektup gönderebilirim şeklinde denemelere girişmiş te olabilir. Tabi ki bunlar benim tahminlerim. Ne amaçla sınırları zorladığını bilmiyorum. Türkmen ne hedefledi bilmiyorum ama 1.2 milyon TL tutarındaki haberleşme faturasıyla karşımıza çıktı.
***
Dudak uçuklatan tutarda bir haberleşme gideriyle gündeme gelen Elif Türkmen’in yaptığı açıklamalarla özrü kabahatini geçti. Diğer meclis üyeleri dahil tüm toplumda tepki gören ve aşırı olarak karşılanan iletişim bedelinin sorumluluğunu üstlenmeyerek ayıp etti. Çıkıp özür dilemesi gerekirken “ben yanlış bir şey yapmadım, bana verilen hakkı kullandım, sorumlusu ben değilim” şeklinde konuştu. 
Mevcut kurallarda bir sınırsızlık bulunuyor fakat makul ölçü diye bir şey var. Milletin parasıyla yapılan her iş için makul ölçüler dikkate alınır. Ortada vatandaşın vergileriyle ödenecek 1milyon 200 bin TL’lik bir fatura varsa “bana verilen hakkı kullandım” demek vicdanları rahatsız eder. Toplumda kabul görmez ve bu millet hakkını helal etmez.
***
CHP’li meclis başkanlık divanı üyesi Elif Türkmen geçtiğimiz günlerde bir haber programında kendini savundu. Burada sunucunun ısrarına rağmen bir pişmanlık sözü dile getirmedi ve özür dilemedi. Partisinden gelen istifa çağrısına da “istifayı gerektirecek bir durum yok ama gerekeni yaparım” diyerek cevap verdi. Ahmet Hakan Türkmen”e ısrarla sordu: Ne yaptınız da haberleşme gideriniz 1.2 milyon TL tuttu? Türkmen giderlerin çoğunun mektup parası olduğunu dile getirdi. Türkmen giderlerin çoğunun mektup parası olduğunu dile getirdi. Türkmen Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı vatandaşlara mektup gönderdiğini anlattı.  Mektup alan kişilerin “insan yerine konulduğumuzu hissettik, unutulmadığımızı anladık” şeklinde olumlu tepkiler verdiğini söyleyerek yaptığı işle övündü.
***
Bence, yaptığı işle övünen Elif Doğan Türkmen mektup gönderdiği vatandaşlarla gidip bir daha görüşsün. Sürekli mektup göndererek memnun ettiği vatandaşların 1.2 milyon TL faturayı öğrendikten sonra ne diyeceklerine bir baksın. Ben o vatandaşların vereceği tepkiyi tahmin etmek istemiyorum. 
***
Hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkmen’e istifa çağrısında bulunması yapılan işin yanlış olduğunun en büyük kanıtı. Nihayetinde Türkmen başkanlık divanı üyeliği görevinden çekildi. Divan üyelerinin iletişim giderlerine üst limit getirileceği açıklandı. Vesaire vesaire… Bunlara rağmen 1 milyon 200 bin TL’lik millete kesilen bir fatura bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR