Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Öğrencilere devlet kapısı

Öğrencilere devlet kapısı

2017-2018 Eğitim Öğretim dönemi başladı. Öncelikle tüm öğrencilerimizi ve değerli öğretmenlerimizi kutluyorum. İyi bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum.
Geleceğe daha emin adımlarla basmak ve karanlıkları aydınlıklara çevirmek için iyi yetişmiş bir nesle büyük ihtiyaç var. Bu noktada herkese büyük bir iş düşüyor. Gençleri daima koruyup kollamalıyız ki hain yapıların ellerine düşmeyip sinsi planlarda kullanılmasınlar. 
FETÖ denen bu alçak örgütün güçlenmesinin en büyük sebebi gençleri kötü niyetlerinde kullanması olmadı mı? Bilinen o ki farklı vaatlerle gençleri kandıran örgüt üyeleri, onlara istediklerini yaptırdı. Bunun en açık örneğini ise 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde gördük. 
Özellikle pırıl pırıl beyinleri olan üniversite öğrencilerini kandırmak için ellerinden geleni yaptılar. Öğrencileri ağlarına düşürmek için okul açılış dönemi başlarında otogarları mesken ettiler. “Yer ayarlarız, yurt ayarlarız, her konuda yardımcı oluruz” diyerek öğrencileri kendi yanlarında kalmaya ikna ettiler. 
Maddi imkanı olmayan veya kendisine yurt kontenjanı çıkmayan öğrenciler ise deyim yerindeyse denize düşen yılana sarılır misali, zorunluluk gereği ihanet evlerinde kalmaya başladı. Ama onlar nereden bilebilirdi bu durumu?

Peki sonra? İşte başladılar o evlerde o gençlerin beyinlerini yıkamaya. Devlete düşman ettiler, FETÖ’ye ise itaatkar. O kişiler artık gerçekleri göremeyen sadece emirleri yerine getiren ve ortalıkta dolaşan adeta zombi oldular. 
 Başarılı operasyonlar ile artık FETÖ’cülerin kökü kazındı. Artık okumak niyetiyle fakültelerine gelen öğrenciler, bu hainlerce kandırılamıyor. 
Peki maddi durumu olmayan veya kontenjan sınırlamasından dolayı devlet yurdunda kalmayan örenciler ise bu sene ne yapacak?
Devlet aynı manzaraların yaşanmaması için yurt kapasitesini 1 senede rekor düzeyde artırdı. Kredi Yurtlar Kurumu her ile yeni kız ve erkek yurdu açtı.
Sadece Ankara’ya 1 senede 5 bin yatak kapasitesi ilave edildi. Devlet yurdunda kalmak isteyen her kişi bundan sonra barınma sıkıntısı çekmeyecek. Öğrencilerimiz hainlere inşallah bir daha mahkum edilmeyecek. 
Devlet yurdu deyip geçmeyin. Artık yurtlar büyük bir sosyal tesis gibi. İçerisinde ne ararsanız var. Barınma ihtiyacınızın yanında devlet size sosyal faaliyetlerinizi geçirmeniz içinde büyük imkanlar sağlıyor. Yemekleri ise 5 yıldızlı otelde bulabileceğiz zengin menüsü ile karşınıza çıkıyor. 
Her ne kadar bunun için geç kalınsa da yurt sayısındaki artış çok iyi oldu. Devletin şefkati öğrencilerin üzerinde artık daha fazla. Devletin kapısı artık öğrencilere sonuna kadar açık. Buradan Kredi Yurtlar Kurumu ile KYK Ankara İl Müdürlüğüne teşekkür ederim. 
İnşallah daha büyük yurtların yapılmasında aktif rol alırlar.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR