Ahmet Fidan

Ahmet Fidan

PKK’ya karşı hemen cihad

PKK’ya karşı hemen cihad

 

 

Otuz beş yıldan beri birliği, bütünlüğü ve varlığımızı tehdit eden, kanla beslenen PKK hangi ad hangi isimle, hangi kimlikle anılırsa anılsın bir ‘küfür’ hareketidir. Amacı, niyeti hedefi   İslam’ı ve Müslümanları  yok etmek.

Cinayet listesi incelendiğinde başından beri PKK’nın önceliğinde küçük çocuklar, camiler, imamlar kısaca dini değerler, kısaca top yekûn tarih ve din gelmektedir. Eline her fırsat geçtiğinde İslam ile savaştığını alenen ifade etmektedir. Sadece dağdaki eşkıya mı, kılık değiştirip kravat takarak Ankara’ya taşınanlarda aynı düşünceyi seslendirmektedir.

 Bin yıldan beri  bizi bir arada tutan ve üç kıtada hükümran kılan sadece İslam gerçeğidir.  İslam’la savaşmayı asıl amaç kabul eden PKK iç yüzünde aslında bir haçlı kırması olduğunu şiddetle gizlemektedir. Hangi yönden bakılırsa bakılsın PKK bir haçlı hareketidir. ABD kilisesi eliyle programlanmış ve ABD Başkanı maktul Kenedy tarafından uygulamaya konulan “Barış Gönüllüleri” eliyle tohumları ekilmiştir.

İstiklal harbinde haçlılara karşı nasıl İslam ile karşı konulmuş ise  PKK belasına karşı da İslam’la karşı koymak durumundayız. O sebeple top yekûn bir cihat ilanı zamanı gelmiştir.

İstiklal Harbinin büyük kahramanı, yiğit insanı ölümsüz siması Mehmed Akif’in haçlılara karşı sözleri, vaazları yeniden seslendirilmeli ve bölge halkına dağıtılmalıdır. Çünkü vaazlarında M. Akif’in o gün söyledikleri bugün ayrı bir anlam taşımakta.

25 Kasım 1920 tarihinde Kastamonu Nasrullah Camii’nde verdiği vaazda sanki bugünü görmüş gibi haykırmaktadır. Sadece haykırmıyor yol gösteriyor, uyarıyor:

-“ Ey cemât-i müslimin! Gözünüzü açınız, ibret alınız. Bizim hani senelerden beri kanımızı, iliğimizi kurutan dahili meseleler yok mu, Havran meselesi, Yemen meselsi, Şam meselesi, Kürdistan meselesi, Arnavutluk meselesi ……Bunların hepsi, düşman parmağıyla çıkarılmış meselelerdir. Onlar böyle olduğu gibi bugünkü Adapazarı, Düzce, Yozgat, Bozkır, Biga, Gönen, Konya isyanları da hep o mel’un düşmanın işidir. Artık kime hizmet ettiğimizi, kimin hesabına birbirimizin gırtlağına sarıldığımızı anlamak zamanı zannediyorum ki gelmiştir. Artık kime hizmet ettiğimizi, kimin hesabına birbirimizin gırtlağına sarıldığımızı anlamak zamanı zannediyorum ki gelmiştir.

Allah rızası için olsun aklımızı başımıza toplayalım. Çünkü böyle düşman hesabına çalışarak elimizde kalan şu bir avuç toprağı da verecek olursak, çekip gitmek için arka tarafta bir karış toprağımız yoktur. Şimdiye kadar düşmana kaptırdığımız koca koca memleketlerin halkı hicret edecek yer bulabilmişlerdi. Neuzubillah biz öyle bir akıbete mahkûm olursak başımızı sokacak bir delik bulamayız.”

PKK’nin bitmesi için TSK nin moral desteğe acil ihtiyacı bulunmaktadır. Bir taraftan dualar, öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şartları tamam olan bir “cihat fetvası” yayınlaması gerekmektedir. PKK küfür ordusunun terör estirdiği bölgede yaşayan Müslümanlara büyük bir moral güç kazandırılmış olacaktır.

 

            G Ü N Ü N    H İ K M E T İ

 

“Ey vemaati müslimin! Milletler topla tüfekle, zırhlı ordularla, tayyarelerle yıkılmıyor ve yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki rabıtalar çözülerek herkes kendi başının derdine, kendi hevasına, kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır.”

M. Akif,  Kastamonu, Nasrullah Camii, 19 Teşrinisani 1336 (1920) Cuma Vaazından.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR