Hamdi Alıtkan

Hamdi Alıtkan

Recep İvedik

Recep İvedik

Recep İvedik 5 filmi geçtiğimiz perşembe günü vizyona girdi. Açıklanan rakamlara göre filmi dört günde 1 milyon 890 bin 410 kişi izlenmiş. Bu sayı bir rekormuş. Anlaşılan millet olarak gülmeyi çok özlemişiz. 
Filmi izlemediğimden dolayı herhangi bir olumlu yada olumsuz bir değerlendirme yapamıyacağım. Ama özelliklede Azeri kardeşlerimizden ağır eleştiriler alan sahnenin çıkarılması olumlu karşılandı. Artık, ‘Ben Recep İvedik izlemiyorum.’ diyerek bir seviye yakalamaya çalışan kişiler ortalarda yok. Millet gülmek istiyor ve gidiyor sinemasına izliyor. Tebrikler Şahan ve ekibine…
Önümüzdeki yaklaşık birkaç ay filmdeki espri ve sahneler günlük yaşantımızın bir parçası haline gelir. Ondan sonra Recep İvedik daha neler yapmalı diye konuşmalar başlar. Yeni Recep İvedik çıkana kadar bu böyle devam eder ve gider.
REFERANDUM TARTIŞMALARI

    Yaklaşık birkaç aydır referandum tartışmaları son hızda devam ediyor. 16 Nisan’a kadarda hızı artırarak devam edecek. Elbetteki insanların neye ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ diyeceğini bilmesi haktır. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıp halkı bilinçlendirmesi gerekir. Buraya kadar her şey normal ve seyrinde. 
-    Ama kardeşim sen evet veriyorsun vatan hainisin, ülkeyi böleceksin.
-    Vicdansız seni demek hayır verirsin, vatan hainliğini yapma.
Bu söylemler bizi bir yere getirmez. Her iki seçenekte seçmenlere sunulan demokratik haktır. Ne evet veren, ne de hayır veren vatana ihanetlik etmiş olmaz. Bizi kutuplaşmaya götüren bu yargılara bir an önce son vermeliyiz. Kendimize zarar verebilecek bu söylemlerden ziyade, evet veren kardeşim tamam değişim istiyorsun ve şartlar istediğin gibi ise git evetini ver. Yok kardeşim bence gerek yok mevcut sistemde sorunlarımızı çözeriz diyorsan git hayırını ver. Sonuç vatan, millet için hayırlı olur inşallah.
Sonuçta iki sistemde beşeridir ve değişime yüz tutmuştur. Önemli olanın sülahi değil içindeki suyun kalitesidir. Su ne kadar kalite olursa, sülahi o kadar güzel olacaktır. Önce insan ve kalitesi diyorum.

KUYUDAN SADECE KÖPEKMİ ÇIKTI?

Yaklaşık on gündür gündemi meşgul eden olaylardan birisi de köpek kurtarma vakasıydı. Çok şükür ki 11 gün sonra kurtarıldı zavallı. Ama şunu gördük ki oradan kurtarılan sadece köpek değildi. 
-    İnsanlığımızdı
-    Merhametimizdi
-    Vicdanımızdı.
-    İnancımızdı.
-    Biz millet olarak “Yaradılanı, yaradandan ötürü seviyoruz.”

Oraya giden ve kurtarma çalışmalarında en etkin rolü oynayan TTK (Türkiye Taş Kömür) çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Van depreminizdeki vermiş oldukları özveri ve başarıyı ömrüm boyunca unutmayacağım. Böyle ekipler ülkemizde artırılmalı ve desteklenmelidir.

UKRAYNA

Kimlik kartlarımızla Ukrayna’ya gidebileceğiz artık. Büyük rahatlık. Vizesiz seyahat ağımız giderek büyüyor. Ama söz konusu Ukrayna olunca işler değişiyor.
Rica edecem artık bu konularda espri yapmayalım.
Yeter artık bu kadar, kaldırmıyor artık mide…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR