Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Reklam Değeri Düşen Lig

Reklam Değeri Düşen Lig

Süper Lig olarak da bilinen ve aynı zamanda sponsorluk anlaşması kapsamında Trendyol Süper Lig olarak da bilinen Süper Lig, ülkemizin bir numaralı futbol ligidir. 20 takımın mücadele verdiği Süper Lig’de bu hafta içerisinde “son hafta” maçları oynanacak. 24 - 25 - 26 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek futbol müsabakaları ile Süper Lig sona erecek.

Süper Lig, adından sıkça söz ettirmeye başladı. Özellikle maçlar öncesinde, maçlar içerisinde ve maçlar sonrasında meydana gelen “kavga” olayları ile Dünya basınında da kendisine sık, sık yer buldu.

Kavgaların pek çoğu “derbi” olarak nitelendirilen kulüplerin müsabakalarında gerçekleşti. Taraftar, yönetim ekibi, oyuncular ve teknik heyetlerde yer alan pek çok kişi ve kişiler “dostluk, kardeşlik” söyleminden“spor barıştırır” etkeninden uzaklaşarak, sadece “kavga” eder oldu.

26 yaşıma gireceğim şu günlerde, bir futbol liginin daha önce hiç bu kadar uzadığını hissetmemiştim ve görmemiştim.

Ben, Trendyol Süper Lig fikstür çekimlerinde daha hassas davranılması gerektiğinden yanayım.

Özellikle Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi ülkemizin başlıca futbol takımlarının; birbiri ile oynayacakları müsabakaları, ligin son haftalarında değil, ligin ilk haftalarında veya ligin yarı dönem olarak adlandırabileceğimiz zamanlarda gerçekleştirmesinin daha sağlıklı olacağından yanayım.
Bunun nedenini ise; geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde gözler önüne serildi. Sosyal medya çalkalandı, stadyumda maç öncesinde ve maç sonrasında kavgalar çıktı. Emniyet güçleri zor durumda bırakıldı ve mağdur edilen binlerce vatandaş oldu.

Tüm bu yaşananların olduğu tarih ise; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” gününde gerçekleşmiş olması gerçekten ülkemiz adına utanç verici bir durum olarak gözlemlendi.

Reklam değeri yükselsin diye beklediğimiz ülkemizin bir numaralı futbol organizasyonu Süper Lig’in, “reklam değeri düşen lig” olarak anılması kaçınılmaz bir son olacaktır.

Sadece Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) değil, aynı zamanda MHK olarak da bilinen “Merkez Hakem Kurulu” da bu yaşananları göz önüne alarak; 2024 – 2025 Süper Lig sürecini daha iyi yönetmelidir ve ülke futbolunun “eski” dostluk, kardeşlik sloganı ile: “ezeli rakip, edebi dostluk” anlayışına sadık kalınarak gerçeklikten kopmadan müsabakalar gerçekleştirilmelidir.

Para, reklam, şan şöhret hepsi gelir geçer ve gider, tarih ise yaşananları hatırlatır ve ardından koca bir enkaz bırakır. Tüm bu yaşananları daha sağlıklı eleştirecek olursak; TFF’nin gelecek yıl fikstür planlamasını derbi maçlarını gözeterek, 2023 yılında meydana gelen futbol kavgalarını ve gürültülerini dikkate alarak güzel ve verimli bir planlama yapması Türk futbolu adına şifa kaynağı olacaktır.

Her zaman kaostan beslenmek; ülkemizin huzurunu, sağlığını ve turizm değerlerini de yerle bir edecektir.

2024 Süper Lig şampiyonu her kim olursa olsun; 2023 - 2024 Süper Lig dönemi boyunca mücadele eden tüm oyunculara, teknik ekiplere ve en önemlisi taraftar gruplarına teşekkür ediyorum. 2024 yılında Türk futbolu adına daha sağlıklı gelişmeleri yaşamamız ümidiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR