Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Seçim vaatlerini not alın...

Seçim vaatlerini not alın...

Yeni bir yıla daha girdik… Takvim yaprakları 2019 yılı için kopacak.

***

Öncelikle yeni yılın herkese sağlık, mutluluk, başarı ve huzur getirmesini diliyorum.

*** 

2019’un öncelikli gündemi malumunuz yerel seçimler. 31 Mart’ta yapılacak seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kaldı. Siyasi partiler seçim yarışına girecek adaylarının çoğunu açıkladı. Belediye başkan adayları yeni yılla birlikte çalışmalarına start vererek sahada aktif bir şekilde seçmenlere ulaşmaya çalışacak. Belediye başkan adaylarını gerçekten hayli zorlu bir süreç bekliyor. Dondurucu soğuklara rağmen belediye başkan adaylarının 31 Mart’ta ipi göğüslemek için vereceği mücadeleye şahit olacağız. 

***

Belediye başkan adaylarını gerçekten zorlu bir süreç bekliyor; çünkü artık daha bilinçli seçmen profili ile karşı karşıyalar. Seçmenlerin, demagojiye değil projeye, samimiyete, tevazua oy vereceği görünüyor. Onun için belediye başkan adaylarının halkın karşısına çıktığında eli dolu dolu çıkması gerekiyor. Proje yapmaktan uzak, kibirli, samimiyetsiz, halktan uzak, halka hizmetkar olmayan belediye başkan adaylarının seçmenler karşısında fazla şansının olmayacağı görülüyor. 

***

Bu noktada kimin belediye başkanı olacağı değil, nasıl birinin belediye başkanı olacağı önem arz ediyor. Artık iş bilmez, koltuk düşkünü, halktan uzak belediye başkanlarından halk bıktı usandı. 

***

Seçmenlerin öfke duyduğu bir mesele daha var… Seçim sürecinde adayken bol keseden vaatte bulunan; ancak seçildiğinde yani koltuğunu 5 yıllığına garantilediğinde bu vaatleri unutan belediye başkanlarına seçmenler bir hayli kızıyor. Halka onlarca vaat vererek oy toplayan adaylar, seçildikten sonra adeta bir başka kimliğe bürünüyor, nedense vaatlerini uygulamayı unutuyor! Onun için şimdiden tüm vaatleri bir yere kaydedin, seçildikten sonra ise muhatabına sıkça hatırlatın. Gerçekleşmeyen vaatleri yine göreceğiz elbette. 

***

Aslında bu durumu önlemek için siyasi partilerin bir takım önlemler alması gerekiyor. Örneğin seçilen belediye başkanının seçildikten 2 buçuk sene sonra kendi partisince memnuniyet anketi yapılmalı ya da mini bir seçimle yeniden halkın karşısına çıkarılmalı. Göreve geldiği oy oranının çok altında kalan belediye başkanı ile yollar ayrılmalı. Belediye başkanlarının 5 yılının garanti olmadığı bu şekilde gösterilmeli ki halka verdikleri vaatlerini unutmasınlar ve bir de halktan kopmasınlar. Yakın geçmişte buna benzer örnekleri gördük. Bu uygulama ile birlikte eminim ki hiçbir belediye başkanı halka verdiği vaatleri unutmaz, geldiği yeri de asla unutmaz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR