Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Sosyal Medya Kazançları

Sosyal Medya Kazançları

Ülkemiz birkaç haftadır sosyal medya üzerinden elde edilen kazançların yönlendirdiği hayatlar üzerinden kargaşa yaşıyor. Özellikle gösteriş yaparken, suyunu çıkaran fenomenler ve ne için ünlü edildiği anlaşılamayan kitlesi tuhaf kişilerin son durumları yoğun şekilde inceleniyor.

Sizi biz yücelttik, ancak biz batırırız izlenimine sahip olan takipçi kitleleri, şuan biz yüceltmeye devam ediyoruz kafası yaşıyor ve ortalıkta bir sorun var ise görmezlikten geliniyor.

Bu durum sosyal medyanın nasıl bir durum içerisinde olduğunu da özetliyor. Önceden çok az fenomen hayatımıza girerdi, üç beş kişi takip eder ve günü onlarla yaşadıktan sonra ertesi güne devam edilirdi.
Şimdi ise durum çok farklı. Günümüzde herkes fenomen veya ünlü olup bir marka piyasaya sürme derdinde. Bunun temelinde TİKTOK ve görgüsüzlük gibi dolaylarında etkili olduğunu düşünüyorum.
Ancak bu çok bir yanlış ve sosyal medyayı yeterli kullanamamaktan kaynaklandığını düşünüyorum.
Yakın gelecekte sosyal medya üzerinde hangi kişiler fenomen olacak bilemiyorum ama acil olarak TİKTOK ve tarzı uygulamaların kapatılmasını yürekten istiyorum.

Gelecek nesillerde; görgüsüzlük, kafalarda kolay para kazanılıyor izlenimi oluşması ve paraya tapılması gibi hislerin oluşmasının kontrol altına alınması gerçekten büyük meziyet.

Takipçi ve ilgi çok başka yere kaydı. Günümüzde sosyal medyanın geldiği konumun yerini hiç beğenmiyorum ve bunun ekmeğini yiyen kişilerin de hayatlarına çok bambaşka şekilde devam ediyor oluşunu gerçekten “saçma ve komik” buluyorum.

Elbette herkesin sosyal medyayı verimli ve yararlı kullanması beklenemez bir gerçek ancak saçma ve bir o kadar da gereksiz şekilde kullanarak insanlara gösteriş yapmak da mantıklı değil.

Bu konuda acil adımlar atılarak, sosyal medya üzerinde yaşanan hayatlar incelenmeli ve resmi evraklar üzerinde uygulanan gerçek bilgi ve doğru beyan sosyal medya için de uygulanmalı.

Sosyal medya tamamen kapatılamaz ancak en azından doğru bilgi ve gerçek detayların aktarılması hususunda kalıcı adımlar atılması büyük temennim.

Sosyal medya kazançları araştırılsın derken, bu kadar geç kalındığını görmek gerçekten içimi parçalıyor. Çünkü sosyal medya bu değil ve gerçekten sosyal medya üzerinden vergisiz çok fazla işlem dönüyor.

Sosyal medya üzerinde videolara ve görsellere telif atılabilir ancak milyonlarca takipçisi olan kitleler üzerinde oluşan ilgi ve davranışın oluşturacağı yapı bozukluğunu telif atarak düzeltemeyeceğimiz için, gelecek süreçte zor günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR